Jag satt och funderade över vilken pokersida som var mest populär hos spelbolagen. Magkänslan av de spelbolag som jag granskat skulle vara Unibet. Det känns som att det spelbolaget har funnits längst på marknaden och har ett brett utbud av pokerturneringar. Jag trodde också att jag skulle få se Svenska Spel tillhöra toppen eftersom de har en pokerklient som är väldigt snygg och användarvänlig. Det skulle visa sig att jag hade rätt så fel. Spelbolaget som har absolut flest pokerspelare just nu är bet365. bet365 är också spelbolaget som jag tycker syns mest i media eller på olika sidor på nätet med sina reklamkampanjer. Både betsson och betsafe ligger bra med i toppen och som jag tidigare nämnt så har jag gett dessa sidor höga betyg men jag trodde att de var mindre kända för pokerspelare på nätet. Min undersökning visar också att Unibet och Svenska Spel till motsatt vad jag trodde har minst antal pokerspelare online. Unibet som var med från början verkar alltså ha tappat mark till de övriga uppstickarna. Svenska Spel tror jag faller på att man har för lite turneringar och att man inte har någon rake back (pengar tillbaka) på sina spel. Maria Bingo var en positiv överraskning. En spelsida som jag själv inte spelat så jättemycket på än men jag kanske får tänka om. Det ska bli intressant att följa utvecklingen på det här och göra en uppföljning framöver. Se hela lista nedan. Antalet spelare online är från tillfället då jag gjorde undersökningen dvs 2010-07-15.

Se hela listan nedan.

Spelbolag – Pokerspelare online
bet365 – 15767
Betsafe – 13115
Betsson – 12921
PKR – 11367
Maria Bingo – 9409
Unibet – 7303
Svenska Spel – 3140