Spelsajten tipsar inför omgång 19 i Div 4 Östra Östergötland 2010

På söndag så kan serien avgöras. Torstorps IF har 11 poäng ner till jagande Lindö FF när fyra omgångar återstår. 1 poäng räcker förmodligen för Finspångslaget då man har en betydligt bättre målskillnad.

Lindö har en svår bortamatch mot Linghem där man måste ta 3 poäng, framförallt för att behålla greppet om andra platsen som ger kvalspel till div 3 nästa år. För Torstorps IF väntar derby mot Sonstorps IK där Sonstorp har favör i form av hemmaplan. Det första mötet lagen emellan slutade 1-0 till Torstorp inför ca 600 åskådare vilket är en mycket bra publiksiffra för en match i division 4. Det kan bli något liknande när lagen drabbar samman på Stråkvads IP. Båda lagen har något att spela för då Sonstorp vid vinst säkrar fortsatt spel i division 4 även nästa säsong. Om Torstorps energiske slitvarg Andreas Ragnarsson kan undvika att dra på sig två gula ostskivor så kan han mycket väl vara den som avgör derbyt. Torstorp har också en farlig yttermittfältare i form av Max Skatka som hade lekstuga senast på sin kanten när man slog Syrianska med 5-0. Han låg då bakom en straff, ett mål och därefter en målgivande passning. Kan Sonstorp få stopp på honom så har de mycket vunnet. Torstorp får se upp med Fredrik ”Kalle” Pettersson som är Sonstorps motsvarighet och pådrivare på mitten till Torstorps Andreas Ragnarsson. Han går alltid i djupled och orkar springa hela matcherna, samt är en bra passningsspelare och har ett tugnt skott. Jag tror på en mycket tuff och jämn match där ändå Torstorp drar det längsta strået och vinner med 2-1.

Azech beger sig till ”viken” för att försöka bärga 3 poäng och hänga på Lindö i kampen om andra platsen. Det är aldrig lätt att slå Valdemarsvik borta och laget har ställt till det på sin hemmaplan tidigare för bland annat Eneby. Man har också 3 raka hemmavinster med sig i bagaget så 2:an känns inte helt given. Lag som slåss för sin existens är aldrig heller lätta. Motivation slår klass heter det ju. Det här kan vara en av de intressantaste  omgångarna hittills då det är många matcher där lagen har mycket att spela om både i toppen och botten.

NordicBet erbjuder oddsen enligt följande

Serietabell efter 18 omgångar