Spelsajten tipsar om Manchester City – Arsenal med matchstart på söndag kl 17.00 som visas i tv-kanalen Viasat Fotboll.

Formen på Mancester City och Arsenal är mycket bra. Arsenal slog Shaktar Donetsk med 5-1 hemma senast i Champions League och City vann tämligen enkelt mot Lech Poznan med 3-1. City går också väldigt bra i ligan där man nu är uppe på 2:a plats endast 2 poäng efter Chelsea.

Båda lagen har vilat en del spelare sista matcherna. Ingen av bröderna Yaya och Kolo Touré var med i ligan mot Blackpool och inte heller i Europa League mot Lech Poznan. Arsenal vilade Andrey Arshavin och lät istället Rosicky starta i CL. Jack Wilshere fick rött kort senast och är avstängd mot City.

Läs om skadeläget i lagen här.

Hur slutar matchen? Jag tror vi kommer få se ett piggt och alert Arsenal som spelar strålande anfallsfotboll. Jag tror det kommer bli en snarlik match som när Arsenal mötte Chelsea där man faktiskt var riktigt bra och var minst lika bra som Chelsea fast man hade bortaplan. Manchester City är tunga att möta och har riktiga kraftpaket till spelare så som Barry, bröderna Touré, De Jong, Millner, Kompany och Adebayor. Manchester City kommer ligga på rätt sida och låta Arsenal föra spelet, ha ett kompakt försvarspel, vinna kriget och satsa på kontringar med mycket boll på Silva och Millner och eventuellt Adam Johnson om han spelar. Sen har man alltid målfarlige Carlos Tevez på topp som kan skapa en målchans från ingenting. Detta är ett möte som är laddad på flera sätt. Vi kommer alla ihåg vad Emmanuel Adebayor utsatte Arsenal fansen för i fjol när han gjorde mål för city. Då sprang han över hela planen för att fira mot Arsenalfansen. Dels är det ett toppmöte och dels har Touré och Adebayor tidigare spelat i Arsenal.

Spelsajten tror matchen slutar 1-1 efter mål av Tevez och Chamakh.

Troliga Startuppställningar:

Manchester City
Hart
Richards, Kolo Toure, Kompany, Zabaleta
Silva, Barry, Yaya Toure, , De Jong, Millner
Tevez

Arsenal
Fabianski
Ebuoe, Squillacci, Djourou, Clichy
Fabregas, Song, Diaby
Arshavin, Chamakh, Nasri

Helgens spel kommer göras på Expekt.com. Öppnar du nytt konto hos Expekt så kan du ta del av ett 250 kr riskfritt spel. Det innebär att du kan spela för 250 kr och förlorar du så mailar du supporten och du får därefter automatiskt pengarna tillbaka. Läs mer om erbjudandet här.

Glöm inte att matchen mellan Manchester City och Arsenal visas i Viasat Fotboll söndag med matchstart kl 17.00

Hur spelar ni?