Blackpool – Birmingham är kanske inte en match som går till historien men vem hade trott innan säsongen att Blackpool skulle ligga på en 11:e plats efter ca 20 spelade omgångar av Premier League. Dessutom har laget 2 matcher mindre spelade än de flesta andra lagen. Låt oss leka med tanken att laget skulle ta full pott mot Birmingham och därefter slå West Bromwich borta. Då skulle laget ligga på 6:e plats i tabellen med sina 31 poäng.  Detta är smått fantastiskt med den ekonomi som klubben har. Tabellen är jämn och Birmingham är i stort poängbehov då man ligger näst sist i tabellen. Man förlorade senast med 3-0 mot Arsenal men visade dessförinnan här inställning då man tog poäng av Manchester United hemma. Sebastian Larsson ryktas var på väg bort då en rad andra klubbar ska ha visat sitt intresse. Dock har inget konkrekt dykt upp än så vi får avvakta och se om han spelar kvar i Birmingham när transferfönstret stänger.

Skadeläget mellan Blackpool och Birmingham ser ut enligt följande:
Blackpool har Grandin, Martin, Almond, Basham och Clarke på skade listan medan Birmingham får klara sig utan McFadden.

Statistik Blackpool – Birmingham:

Blackpool har 3 vinster
Oavgjort 0 gånger
Birmingham har 1 vinst

23/10/2010 Premier League Birmingham – Blackpool 2:0
24/01/2009 Championship Blackpool – Birmingham 2:0
20/09/2008 Championship Birmingham – Blackpool 0:1
23/09/2003 Carling Cup Blackpool – Birmingham 1:0

Kvällens matcher från Premier League spelas enligt följande:

Blackpool – Birmingham visas av tv – kanalen Viasat Sport. Sändingen börjar 20.55