Tabellen för övergångar nedan visar ett register över de belopp som används i övergångssumma för klubbar i engelska Premier League under de senaste fem säsongerna.

Tabellen för övergångar visar också nya investeringar som klubbens ägare har gjort. ”Köpt”-kolumnen i den här tabellen visar de pengar som spenderats på spelare i övergångssummor av alla engelska Premier League lag. Den sålda kolumnen visar inkomst som fotbollsklubben erhållit från försäljning av spelare.

I kolumnen mellanskillnad så visar beloppet på köpta spelare minus sålda spelare. Den sista kolumnen Per säsong handlar om ett genomsnitt av vad klubben spenderat per år de senaste 5 säsongerna.

Har man ett rött minus resultat i tabellen så är det positivt för klubben och man har sålt för mer pengar än vad man har köpt in spelare för.

Intressant att se att lag som Arsenal och Manchester United inte ligger högt upp på listan, samt att även Chelsea inte har spenderat mest av alla klubbar de senaste 5 åren. Manchester City leder (om man nu kan säga så) tabellen överlägset och för mig är det svårt att kunna se att det ska gå att få någon långsiktig vinst i det där siffrorna.  Liverpool och Aston Villa ligger också relativt högt upp i tabellen men inte fult lika bra till i Premier League den här säsongen.

Kommentera gärna tabellen för övergångar. Vad har ni för synpunkter på detta?