Sverige – Frankrike möts i Handbolls VM:s ena semifinal. Sverige har viktiga nyckelspelaren med det tunga skottet Oscar Carlen tillbaka i laget efter skada. Dock saknas fortfarande Kim Andersson vilket förstås är ett stort avbräck.

Det här kommer bli en mycket tuff match för Sverige som har 1 oavgjord och 3 förluster mot Frankrike på det 4 senaste mötena. Det är dessutom regerande Världsmästarna som man möter. Kan Sverige få till samma aggressiva försvarsspel som i många av de tidigare gruppspels matcherna så tror vi att Sverige har en chans mot stornationen Frankrike. Mot Danmark så var det framförallt första halvlek som förstörde Sveriges kväll och man ska inte dra allt för stora växlar utifrån den matchen.

Statistik Sverige – Frankrike 4 senaste matcherna.
24/01/2009 VM (H) Frankrike – Sverige 28:21
19/01/2008 EM (H) Sverige – Frankrike 24:28
30/01/2003 VM (H) Sverige – Frankrike 24:30
30/10/2002 VM (H) Sverige – Frankrike 24:24

Spelsajten kommer chansa och spela på på en 2:a på sverige till fina oddset 5.50 hos NordicBet.

Spela hos NordicBet här.

Sverige – Frankrike sänds av tv-kanalen TV4 med matchstart 18.00

Relaterade Artiklar
Glädjebesketet: Carlen kan spela (Aftonbladet)
Det är försvar som gäller (DN)
Jernemyr: Man börjar bli förbannad nu (Expressen)