Övergångar i Premier League 2011 är i full gång. Vi närmar oss sista timmarna på Silly Season och dagens hetaste övergång som det snackats mest om är förstås Fernando Torres från Liverpool till Chelsea för ca en halv miljard kronor. Övergången är när den bekräftas den största i Premier leagues historia. Liverpools fans har idag bränt tröjor med Torres namn på ryggen i protest utanför Liverpools träningsanläggning.

Här är några av de största övergångarna som skett i Premier League eller med största sannolikhet kommer ske under Silly Season 2011.

1. Fernando Torres, Till Chelsea från Liverpool. Jag förstår att Chelsea fansen jublar. Tänk er Drogba och Torres, vilket tungt anfall det kommer  bli. Men jag förstår samtidigt hur tungt det är för Liverpool fansen. Ungefär som om Fabregas skulle skriva på för United eller londonrivalen Tottenham.

2. Edin Dzeko, till Manchester City från Wolfsburg. Stor, stark och teknisk forward. Har redan visat att samspelet med Carlos Tevez fungerar riktigt bra.

3. Luis Suarez, till Liverpool från Ajax. Kommer bilda anfallspar tillsammans med Andy Carrol. Får se hur de kommer kompletera varandra.

4. Andy Carrol, till Liverpool från Newcastle. Kallas i England för nye Alan Shearer. En riktig best som gjort en hel del mål för Newcastle. 22 år och har sin topp först om 3-4 år. Kan bli riktigt uppskattad på Anfield. Dock gick han motvilligt från Newcastle.

5. David Luiz till Chelsea från Benfica. En riktigt bra back som hjälpt Benfica till ligaseger. Londonklubben får betala dryga 200 miljoner till portugiserna.

6. Darren Bent, till Aston Villa från Sunderland. Ett mycket bra nyförvärv för Aston Villa som behöver fylla på den tunna truppen.

7. Steven Pienaar, till Tottenham från Everton. Har inte fått så mycket speltid i Everton i år men det finns potential i grabben. Antar att Harry Redknapp vet vad han gör när han värvar den här tekniska spelaren.

8 Robbie Keane, till West Ham från Tottenham (lån). West Ham behöver en målskytt för att inte ramla ur Premier League. Det är stenhårt i botten och ett lån av Robbie Keane måste ses som ett bra tillskott utan att det kostar skjortan eftersom man lånar spelaren.

9. Wayne Bridge, till West Ham från Manchester City (lån). Wayne Bridge kan fortfarande och kommer tillföra en hel del med sin rutin.

10. Roque Santa Cruz till Blackburn från Manchester City (lån). Det märks att City vill skära ner på spelarlönerna och det är inga dåliga spelare som man lånar ut. En bra lösning om man sedan vill sälja vidare.

Även några svenskar har varit i farten under dagen och bytt klubbadress.
Svenskar:
Joel Ekstrand, till Udinese från Helsingborg.
Linus Hallenius, till Lugano från Genoa (lån).
Fredrik Stoor, till Vålerengen från Fulham.
David Elm, till Elfsborg från Fulham.

Relaterade Artiklar:
Torres överens med Chelsea
Här protesterar fansen mot Torres
Caroll klar för Liverpool
Ingen Manchester City flytt för Larsson