Cypern – Sverige sänds av tv-kanalen Eurosport2. Landskamperna på Cypern är en liten träningsturnering med 4 lag inblandade. Rumäninen och Ukraina är de andra två lagen som möter varandra. Vinnarna i båda matcherna möts i final i Cyprys cup på onsdag och förlorarna möts i en match om 3:e pris.

Personligen tycker jag det är ganska trist och ointressant i sådana här träningslandskamper. Den som matcherna kommer ge mest är förstås Erik Hamrén som kan testa olika varianter och olika formationer samt konstellationer av olika spelare.

Några av de mer meriterade spelarna som haft ligamatcher i helgen kommer inte spela mot Cypern. Bland dessa återfinns Andreas Granqvist, Emir Bajrami, Sebastian Larsson, Zlatan Ibrahimovic och Daniel Majstorovic

Preliminär startelva (4-2-3-1): Johan Wiland – Adam Johansson, Joel Ekstrand, Jonas Olsson, Oscar Wendt – Pontus Wernbloom, Rasmus Elm – Martin Olsson, Ola Toivonen, Tobias Hysén – Marcus Berg.

Avbytare: Johan Dahlin (mv), Pierre Bengtsson, Jimmy Durmaz, Michael Almebäck, Sebastian Eriksson, Alexander Gerndt.

Cypern är ingen toppnation men har blivit bättre sista åren. Man lyckades tex nå 4-4 mot Portugal i EM-kvalet. Så det går absolut inte att ställa ut skorna för att vinna den här matchen.

Statistik Cypern – Sverige (Säger inte så mycket men ändå)
15/05/1983 Euro Cup-kval, Grupp E Sverige – Cypern 5:0
13/11/1982 Euro Cup-kval, Grupp E Cypern – Sverige 0:1

Spela på matchen hos NordicBet nedan. Sverige ger 1.90 gånger pengarna.

Glöm inte att Cypern – Sverige har matchstart tisdag kl. 18.00 och visas av tv-kanalen Eurosport 2.

Releaterade artiklar
Galenskap med landskamper nu
Messi har potential att bli störst någonsin
Elmander får chansen på topp med Zlatan
Elmander och Wernbloom slåss om nummer 10