Torstorps IF rustar för fullt inför kommande säsong i Div 3. Nykomlingen som inte förlorade en enda match i serien under 2010 har gjort klart med en del nyförvärv. Torstorps IF har med nuvarande tränaren Jonny Asklöf förbättrat sig varje år. Det var 8 år sen som Jonny tog över som tränare i föreningen. Då var Torstorp ett lag som spelade i div 5. Det tog några säsonger att vinna 5:an och första året i 4:an så slutade man på en hedrande 3:e plats. Därefter 2008 och 2009 så slutade man på 2:a plats. Man föll alltså på målsnöret att gå upp båda åren. 2010 blev året då man tog steget upp till Div 3 södra Svealand. 22 vinster och 2 oavgjorda, 62 poäng och +63 i målskillnad gör säsongen 2010 till den bästa i Torstorps 75 åriga historia.

Hur ser det ut på nyförvärvssidan hos Torstorp IF?
Man har legat i  rätt bra och breddat truppen. 2 spelare har försvunnit och 6-7  har fyllt på truppen. Dessutom kommer några yngre grabbar kliva upp underifrån och kriga om A-lags platserna.

Nyförvärv Torstorps IF

Niklas Danell 26 år
Anslöt redan under förra säsongen men hade då fortfarande kontrakt med Östria Lambohov från Linköping vilket gjorde att det inte blev några matcher i TIF tröjan. Niklas har bra teknik och är väldigt allround. Kan spela på flera positioner.

Admin Talic 24 år
Kommer närmast från Bosna IF som åkte ur Div 3 förra året. Talic är fostrad i Torstorp från början och återvänder alltså till moderkluben. Admir är en teknisk spelare som kan spela på flera positioner  helst centralt i plan.

David Gustafsson 19 år
Kommer från Finspångs FK och har verkat som spelfördelare på FFK:s mittfält. Konditionsstark och bra passningsspelare.

Max Hellberg 18 år
Kommer från Finspångs FK och är en kvick yttermittfältare med fin känsla i fötterna

Tobias Johansson 20 år
Kommer närmast från Finspångs FK men har trots sin unga ålder även representerat IFK Norrköping och IF Sylvia i deras U-lag.

På ingång, Stefan Persson 27 år
Stefan närmar sig en övergång till moderklubben Torstorp. Han representerade Sleipner under fjolårssäsongen men var utlånad till Smedby. Stefan har meriter från Sylvia och spel i superettan.

Comeback, Sebastian Häll 25 år
Ettrig fotbollsspelare som tidigare gjort flera säsonger i torstorpströjan. Spelar på mittfältet eller i backlinjen. Föredrar att spela på kanten istället för centralt.

Trots en bättre bredd på truppen så är det alltid svårt för nykomlingar i seriesystemen. Klivet från div 4 till Div 3 är många gånger tuffare än vad man tror. Målsättningen måste vara att hänga kvar. I tredje omgången väntar enligt Spelsajten favorittippade IFK Eskilstuna.

Nordicbet kommer att erbjuda spel ner till div 4 kommande säsong. Vill du spela på Torstorps IF som tex seriesegrare eller oddsa ditt lokala favorit lag när serierna drar igång så kan du öppna konto hos NordicBet här –> Öppna konto hos Nordicbet

Diskutera div 3 södra Svealand i forumet

Torstorps IF Historia:

Föreningens namn: Torstorps IF
När bildades föreningen : 1935**
Grundare: Einar Svensson, Sven Lundholm och Fridolf Tapper.
Vilket syfte har föreningen: Att fostra bra fotbollsspelare och att ha en bra ungdomsverksamhet.
Antal medlemmar: ca 500 st


Byggandet av fotbollsplanen vid Torstorp omkring år 1920..