Vi går igenom de 12 elitserielagen och ge er en kortare syn på hur lagen ser ut, vi kommer ta dem i bokstavsordning och förhoppningen är att vi ska hinna klart innan säsongen har börjat.

Nu har bussen äntligen kommit fram till Gävle, dags att titta på Brynäs IF!

 

Summering förra säsongen:

Brynäs jobbade i det tysta förra året, tigern röt inte. Utan låg mer och kurrade i knät på kvalstrecket men lyckades ta sig till slutspel. Det måste de vara nöjda med, inga affischnamn i laget och en 38-åring vann interna poängligan.

Stort + till laget för deras juniorer de producerar fram, Mattias Ekholm var fantastisk.

Brynäs slutade 7:a med 7 pinnars marginal till 9:e platsen men i slutspelet blev Färjestad en för svår motståndare och tigern fick vila efter kvarten.

 

Truppnyheter:

Nyförvärv
Johan Holmqvist, målvakt, Frölunda
Ryan Gunderson, back, Örebro
Jesper Ollas, forward, Leksand
Martin Johansson, forward, Mora
Mats Lavander, forward, Luleå
Daniel Widing, forward, Djurgården

Inlånade
Johan Larsson, forward, Minnesota Wild
Jakob Silfverberg, forward, Ottawa Senators
Sebastian Wännström, forward, St. Louis Blues

Förluster
Niklas Czarnecki. tränare, Färjestad
Thomas Greiss, målvakt, San José Sharks
Dale Clarke, back
Mattias Ekholm, back, Nashville
Ludvig Rensfeldt, forward, Chicago/Sarnia Sting
Anton Rödin, forward, Vancouver Canucks
Alexander Sundström, forward, Mora
Eero Somervuori, forward, HIFK
Magnus Kahnberg, forward, Frölunda

 

Johan Holmqvist utgångsdatum gick ut samma dag som han signa för Frölunda och han söker nu nytändning i sin gamla klubb men v itror att han kommer få det tufft. Så vi hoppas att Svedberg har gjort försäsongsträningen ordentligt för han kommer att behöva ta av sig mössan och slänga på sig masken för han kommer bli uttalad etta!

Daniel Widing kommer hem igen och kommer att bli förväntad poängkung, frågan är om han kommer kunna leverera så mycket som Brynäs kommer behöva och en intressant Mats Lavander prövar lyckan i Gevalias hemstad!

Tomas Greiss sticker tillbaka till Sharks där vi hoppas för hans egen skull att han hittar tillbaka till den form han haft. Han fick en tuff start i Brynäs och vi tror han inte hade motivation för spel i Sverige.

Stora förluster i Ekholm och Somervuori som vi inte ser har blivit ersatta inför årets säsong. Ekholm gjorde ett ruskigt bra år i Brynäs som belöna honom med en plats  i VM -lagen och ett roligt samtal från Nashville.

Somervuori kommer bli saknad då han är en stabil forward och en stor anledning till Brynäs slutspelsplats. Eero valde att flytta hem till HIFK i Finland där han säkert fortsätter spela bra.

Magnus Kahnberg blev en besvikelse för Brynässupportrarna då han bara mäkta med 13 poäng på 40 matcher(!)

Och klubbytet till Frölunda kommer göra gott för både Kahnberg och Brynäs!

 

Hur kommer det gå i år:

Brynäs kommer få en tuff säsong 2011/2012 då värvningarna inte väger upp för förlusterna, och Brynäs blir återigen ett lag som kommer få kriga om slutspelsplats.

Nått som ska bli intressant är att följa hur mycket  Silfverberg, Järnkrok och Svedberg har utvecklats!

Viktiga faktorer är om Widing kommer kunna producera som förväntat och om knottarna kommer fortsätta ha formen från ifjol och ge positiv energi till laget!

 

Placering:

Brynäs slutar säsongen som tabell 9:a

 

 

Nu drar surfbussen ut på E4:an och tillbaka mot huvudstaden, over and out!