Vi går igenom de 12 elitserielagen och ge er en kortare syn på hur lagen ser ut, vi kommer ta dem i bokstavsordning och förhoppningen är att vi ska hinna klart innan säsongen har börjat.

 

Nu har vi hamnat i huvudstaden där vi kommer kolla in Djurgårdens IF

 

Summering förra säsongen:

Djurgårdens säsong 2010/2011 bestod av både toppar och dalar, men Djurgår’n lyckade vända den dåliga trenden och spelade till sig en 6:e plats i tabellen och var sedan illa ute mot Luleå i slutspelet men lyckades även vända det och tvinga fram en sjunde avgörande match där man förlorade.

Noterbart är även att Mika Hannula såg ut att vakna till liv under matchseriens gång.

 

Truppnyheter:

Nyförvärv
Gustaf Wesslau, målvakt, Columbus
Daniel Tjärnqvist, back, Lokomotiv Yaroslavl
Kyle Klubertanz, back, Hamilton Bulldogs
Philip Holm, back, J20
Erik Gustafsson, back, J20
Pontus Åberg, forward, J20
Fredric Weigel, forward, J20
Jonas Almtorp, forward, Södertälje
Mattias Carlsson, forward, Södertälje

Förluster
Stefan Ridderwall, målvakt, Timrå
Mark Owuya, målvakt, Toronto
Victor Bartley, back, NHL (värvades inför 2011/2012)
Oscar Eklund, back, Kärpät
Staffan Kronwall, back, Severstal
Alexander Deilert, back, Leksand
Nichlas Falk, forward, slutar
Mika Hannula, forward
Marcus Krüger, forward, Chicago
Marcus Sörensen, forward, Skellefteå
Arvid Strömberg, forward, Kallinge/Ronneby IF
Daniel Widing, forward, Brynäs
Mika Zibanejad, forward, Ottawa
Nils Ekman, forward, slutar

 

Först måste vi önska Nisse Ekman lycka till utanför isen och vi tycker det är riktigt tråkigt när en hockeykarriär tar slut på det sättet.

Kul att Djurgården vågar satsa på ungdomar, det kan vara ett genidrag det kan också vara det som fäller ett lag.  Alla ka inte komma in och köra på helt respektlöst som Mika Zibanejad, som kom in som ett yrväder och öste på som om han lirat i A-truppen i 5år.

Man tar även hem Gustaf Wesslau som låg bakom succén för 2 år sedan då laget spelade final men föll tungt mot HV71. Han kommer utan tvekan vara första målvakt.

En annan spelare som kommer tillbaka till Djurgården är Kyle Klubertanz som ger stabilitet i försvaret, på tal om försvarsspel så är gamla guldbacken Daniel Tjärnqvist tillbaka som kommer bli viktig pjäs i Djurgården.

Mattias Carlsson och Jonas Almtorp är stabila 3:e och 4:e liners ”som kommer till jobbet varje dag” för att citera Wikegård.

 

Förlusterna av Krüger, Hannula, Zibanejad och rutinerade Falk kommer märkas i årets Djurgården. Där har både de gamla och unga nyförvärven stora skor att försöka fylla ut.

Innan man når Falks nivå måste man spela 16 år i a-laget, en hockeyspelare som både kunde användas som back och forward som ständigt pushade på laget i framgång och motgång.

 

Hur kommer det gå i år:

Djugården satsar på hemvändare och det kan ge bra utdelning då de flesta hemvändarna bara har goda minnen med klubben och vet att dom kan ta sig till final för dom har gjort det förut. I den mixen slänger du även in några hungriga juniorer som drömmer om att ta sig till Nordamerika.

Med en bra målvakt, mycket rutin och en ynglings energi kan man komma långt och Djurgården har alla 3,

+ Hardy Nilsson liknar en gubbe som passerat 80-streket för länge sedan och ändå skriker han högre än 30 000 på en Metallica konsert! Underskatta inte Hårde Hardy!

Djurgården kan bjuda upp till dans med alla de andra 11 elitserielagen  men tror vi det räcker hela vägen? Svaret är nej

 

Placering:

Djugården slutar säsongen som tabell 7:a

 

 

Mot västkusten och alla GOA GUBBARRRRRR, over and out!