Hello!

Ja jag får väl börja med att be om ursäkt från mig och Per. Vi var lite övermodiga, lite väl optimistiska genom att sätta upp ett mål att skriva om alla lagen innan säsongen börjat.

 

Well, well nu är det gjort och Elitserien är äntligen igång. Den första matchen i år var mellan Frölunda och nykomlingarna Växjö.

Vad finns det att säga om matchen? Ja, Frölunda vann med 2-0.

Jag tyckte själv att inget av lagen imponerade utan det var en ganska seg match. Men Frölunda var det bättre laget och fick säsongens första 3 pinnar.

Som sagt en seg match, den enda som imponerade på mig var Martin Gerber som såg säker och stabil ut, inga onödiga förflyttningar utan han står positionerad rätt från början. Målet han släpper in är inte mycket att göra åt, skymd av spelare när Frölunda hade PP så satte Bäckman snyggt ett slagskott i mål.

Givetvis är det kul för Frölunda-keepern att få hålla nollan, fast blev han verkligen testad?

Jag hade hoppats att Växjö skulle spela mer respektlöst än vad de gjorde, de borde vara fullproppade med självförtroende efter en riktigt bra försäsong, var det premiärnerverna som tog över?

Vi får se om gamla dragkedjan med Tolsa, Lundqvist och Kahnberg kommer leverera som förr. Det skulle vara kul att se dem hitta tillbaks till det  spel de hade!

 

Själv ser jag fram emot kvällens matcher där jag kommer hålla en extra koll på finalreprisen, over and out!