Jag sitter nu och försöker smälta matchen som jag såg i tisdags i Cloetta Center mellan Linköping och Färjestad.

 

Jag måste börja med att säga att det syns verkligen att FBK har kommit ur ”krisen” och det var en markant skillnad på matchen mot LHC än vad vi sett tidigare. Färjestad spelade för att vinna, de gick ut hårt och pressade LHC.

Jag förvånades av det spelet Färjestad inledde med, hög forecheck och 100% i alla närkamper. Att LHC gjorde 1-0 efter 28 sekunder var självklart en hård stöt i Karlstad-laget.

Men målet var i stort sätt det enda läget Linköping hade i första perioden. Andra perioden började likadant och Färjestad höll i taktpinnen och spelade på men lyckades inte göra mål varken i andra eller tredje perioden.

 

Jag tycker Färjestadspelarna ska ha huvudet högt de spelade för att vinna, samtidigt vill jag inte kasta skit på Linköping som ändå vinner och tar alla poängen men de såg inte ut som ett hemmalag i tisdags.

 

Jag tror inte det dröjer länge innan vi får se Färjestad ta 3 poängare som vi är vana att se dem.

 

 

over and out! /Ad