Nyhet – Backgammon!

Världens främsta brädspel Backgammon finns att spela online på internet via spelbolaget Betfair med Gratisspel, Cashgames och Turneringar.

Backgammon

Instant Play Backgammon har kommit till Betfair och du behöver inte ladda ner någonting.

Testa dina färdigheter i Betfairs helt nya Backgammonarena där du kan välja bland ett stort antal turneringar och spel man mot man. Insatserna är från €0,20 till €1,000 och spelarna kommer från hela världen, så det finns garanterat alltid ett spel som passar dig.

Spel dygnet runt

Betfair Backgammon kan du spela antingen enstaka spel med en förbestämd insats per poäng, eller en matchserie där du och din motståndare tävlar mot ett poängmål.

Välj Quickplayspel om du vill komma igång direkt, eller skapa ett eget bord där du bestämmer insats, regler, gränser och mycket annat … sedan behöver du bara vänta på en utmanare.

Turneringar

Delta i Betfairs backgammonturneringar för flera spelare med otroligt värde. Flera olika turneringar hålls varje dag, så gå till turneringsområdet i backgammonlobbyn och spela dig fram till segern.

Garanterade prissummor, gratisturneringar, satelliter, vinnaren tar allt … vad väntar du på?

Gratis Freeroll Turneringar

Betfair Backgammon vill gärna erbjuda dig möjligheten att spela både kostnadsfritt och med riktiga pengar så att du kan bygga upp din bankrulle. Därför har Betfair inte mindre än TIO freerollturneringar om dagen som du kan vara med i!

Varje dag har du chans att delta i Betfairs tävling ”Dagens €hampion” och måndagar–lördagar har du chansen att kvalificera dig till söndagens €1 000 GTD-turnering. Helt kostnadsfritt!

Backgammonskola – så spelar man

Så spelar man BackgammonBackgammon är ett brädspel med tärningar och 15 brickor per spelare. Spelet går ut på att flytta alla brickor medsols till det egna boet och därefter flytta ut dem igen. Den spelare som först flyttar ut alla sina brickor vinner spelet.

Hos Betfair kan du lära dig allt om Backgammon genom deras Backgammonskola som är helt gratis! Du får lära dig Regler, Speltyper och Strategier. Du får en ordlista som förklarar vad orden inom Backgammon betyder;  Acceptera en dubbling, Ankare, Atackspel, Automatisk dubbling, Bakspel, Backgammonbräde, Bäver, Blockering, Blotta, Brickor, Boet.

Backgammons historia

Backgammon uppskattas vara omkring 5 000 år gammalt. Från början fanns flera olika variationer som nu har kombinerats till ett enda spel. Spelet har förekommit i många olika kulturer, och har i olika former spelats av egyptier, greker och romare. 2004 hittades det hittills äldsta kända brädet som var tillverkat i ebenholts och kom från Iran.

Backgammon så som vi spelar det idag sägs ha sitt ursprung i en version som kallades ”tables” och som spelades i England på 1600-talet. I det här spelet flyttades dubbla slag två gånger, och insatsen dubblades eller tredubblades om motståndaren inte kunde flytta ut några brickor.

Intressanta Backgammon fakta

Kyrkan har flera gånger försökt att förbjuda backgammon. Faktum är att dagens bräde fick sitt utseende som ett resultat av ett sådant försök. Man tror att det hopvikbara brädet togs fram för att det skulle vara enklare att gömma när Thomas Wolsey försökte få spelet förbjudet.

Ordet ”backgammon” tros härstamma från ordet ”back” (baksida) eftersom spelet brukade spelas på baksidan av ett schackbräde, och det medeltida engelska ordet ”gamen” som betydde ”game” (spel). Den tidigaste användningen av ordet som dokumenterats av Oxford English Dictionary kommer från 1650. År 1743 hade dagens regler samlats och nedtecknats av en engelsman vid namn Edmond Hoyle.

Dubblingskuben introducerades på 1920-talet. Medlemmarna på spelklubbar på Lower East Side i New York började använda kuben, och den har gjort backgammon till det värdeinriktade spel vi spelar idag.

SPELA BACKGAMMON HÄR!

 

Gratis Backgammon