Hade Arsenal Manchester United mötts  i Premier League och året varit 1998 så hade Arsenal varit favoriter. Jag är själv inget Arsenal fan (snarare tvärtom), men det är inte svårt att bli lite nostalgisk om man tänker på den franska invasionen som skedde med Wenger 1996. Han började med att värva spelare som Patric Viera, för att året därpå (1997) värva Emanuel Petit och Nicolas Anelka.

Säsongen 97/98  lyckades man vinna ”Dubbeln” för andra gången i historien. Arsenal vann ligan knappt med bara en poäng före Manchester United, och i FA-cupfinalen besegrade man Newcastle med 2–0 efter mål av två av ligans i särklass snabbaste spelare, (en ung Anelka och Marc Overmars). Det är framför allt laget i finalen som får en att bli nostalgisk. Jämför den finalens startelva med dagens: David Seaman; Lee Dixon, Martin Keown, Tony Adams, Nigel Winterburn; Ray Parlour, Patrick Vieira, Emmanuel Petit, Marc Overmars; Christopher Wreh, Nicolas Anelka; Avbytare: David Platt.

Säsongen 01/02 lyckades Arsenal att göra om bedriften. Efter en smått fantastisk säsong där laget inte förlorade en enda ligamatch på bortaplan vann Arsenal Premier League  med 7 poäng före tvåan Liverpool. Då spelade Fredrik Ljungberg i laget och gjorde sin dittills bästa säsong i karriären. Det var hur många gånger som helst som holländaren Dennis Bergkamp serverade svensken med den dåvarande rödfärgade mohikan liknande frisyren på huvudet. Ytterligare en fransman Thierry Henry vann skytteligan på 24 mål. I FA-cupfinalen slog man tyvärr Chelsea med 2–0 (Ni förstår var mitt hjärta klappar). Målen presterades av Ray Parlour och Fredrik Ljungberg.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=gRtvk_SccLU[/tube]

Laget i finalen: David Seaman; Lauren, Sol Campbell, Tony Adams, Ashley Cole; Sylvain Wiltord, Ray Parlour, Patrick Vieira, Fredrik Ljungberg; Dennis Bergkamp, Thierry Henry; Avbytare: Edu, Nwankwo Kanu, Martin Keown.

Förr var förr och nu är nu..

Ni minns väl att alla pratade om fantastic four (Manchester United, Arsenal, Chelsea och Liverpool. Det var de fyra lagen som slutade på de fyra första placeringarna i Premier League år ut och år in. Det var omöjligt för övriga lag att slå sig in bland de fyra och det brukade nästan alltid skilja minst 10 poäng mellan 4:e och 5:e lag i tabellen. Årets upplaga är kanske den tuffaste på mycket länge. Just nu gör främst Arsenal, Liverpool och Chelsea upp om att ta 4:e platsen i ligan. City och Tottenham har växt sig starka och fler lag lurar bakom.

United håller fortfarande klass, men det är inte så att det är United och City som blivit så mycket bättre utan jag anser att det är de lagen bakom som blivit sämre. Jämför Arsenals startelva mot Swansea senast (förlust med 3-2) med Arsenals säsongen 97/98 och 01/02. Szczesny; Djourou, Mertesacker, Koscielny, Miquel; Song, Ramsey, Benayoun, Walcott; van Persie, Arshavin.

På söndag möts Arsenal Manchester United på Emirates Stadium. Båda lagen har lite orolig form och det är Premier Leagues för tillfället mest skadedrabbade lag som möts (kolla in skadelistan nere till höger på den här sidan), men det känns ändå som Uniteds trupp är starkare. Båda lagen har otroligt mycket att spela för. Spelsajtens speltips går till en 2. Vi tror att Manchester United vinner över Arsenal med 1-3 borta. Vi hade spelat annorlunda om det hade varit för 10 år sen ;).

Oddsen nedan är hämtade från Unibet.

Arsenal Manchester United

Arsenal Manchester United har matchstart 17.00 och visas av tv kanalen Viasat Fotboll

Du har väl inte missat att vi har listat alla bonusar som spelbolagen erbjuder vid spel och betting. Kika in i vår bonusguide här.