Il Doctore här igen. Premier League har visat sig vara svårspelat de senaste omgångarna. Det är ruskigt jämna matcher och utgångarna är ovissa. Kvällens drabbningar är som följer:

 

Tottenham – Wigan

Ett Tottenham som föll oerhört tungt emot serieledande City i förra match efter en (klantig) kapning av King på Balotelli på övertid som gav italienaren straff. Allt detta efter att Tottenham haft öppet mål minuten före och missat. Revansch-lusten bör vara stor hos de vita. Wigan, sist i PL just nu, kan inte direkt stoltsera med ett fint bortafacit och har inte tagit poäng på de senaste 3 matcherna. Tottenham bör köra över Wigan på hemmaplan.

 

Swansea – Chelsea

En intressant drabbning. Swansea imponerade stort på mig i sin match hemma emot Arsenal för en dryg vecka sedan, följde sedan upp med en medioker(?) insats mot Sunderland (0-2) förra omg. Kan Swansea och deras kvicke Dyer hitta luckor mot ett storlag igen? Spelsajtens Admin gillar inte att jag spelar emot Chelsea =), men jag lämnar den här matchen öppen. Chelsea har börjat få igång maskineriet. Nu väntar Coach Villas-Boas (tålmodigt!) på att Fernando Torres ska måla också. Blir det ikväll? X2 känns som en bra gardering.

Wolves – Liverpool

Ett Liverpool som svikit mig i mina senaste spel möter Wolves på bortaplan. Svårspelad match, Liverpool starkare borta än hemma denna säsong och nu 3 raka förluster. Wolves trend för närvarande är: förlora borta, spela lika hemma. Men en skalp däremot var krysset mot Tottenham för 2 omgångar sen,så helt kan man inte räkna bort laget som ligger näst sist. Jag tror på en jämn match med Liverpool-seger i slutändan. Få mål är nog att räkna med. X2 är även här en bra gardering.

Manchester United- Stoke

United förlorade i helgen borta mot Liverpool i FA-cupen. En ganska avslagen match, enligt min mening. United siktar helt klart på att haka på City idag och går för fulla strutar. Stoke kommer till matchen med en förlust mot West Brom i bagaget. Laget har ändå en skaplig bortastatistik ,men däremot blir det inte så många mål gjorda.(8gjorda-20insläppta i bortastatistik). United däremot, snittar 3 mål på hemmaplan och 1,2 mål insläppta. Krävs ingen kärnfysiker(eller doktor!) för att se att United borde vinna detta. Kanske tom läge att spela på ”mer än 2,5 mål”?

Matchen visas på Expekts Live-Stream HÄR

 

Everton – Manchester city

Lagen möttes i höstas. Då med City-seger med 2-0. Nu kommer City på besök till Goodison Park i serieledning, 3p för United. City som förra omgången slog Tottenham med 3-2 (straff på övertid). Laget som slutligen vinner hela ligan, är det lag som kniper just såna poäng som mot Tottenham. Tur menar många,men City har imponerat på många i år. Mancini har verkligen fått ihop ett lagbygge med många stjärnor. Den främste(kanske i hela PL?), David Silva, har varit helt outstanding stundtals. Everton, har inte lyckats vinna på 5 matcher. Hemmafacit på 3-3-5 och endast 11 mål gjorda på lika många hemmamatcher. Ledsen Everton,men City är numret för stora.