Nu kan vi se fram emot två spännande Champions League kvällar i rad då åttondelsfinalerna sätter igång och i kväll möts bland annat Bayer Leverkusen – Barcelona. Hur de andra åttondelsfinalerna i Champions League 2011-2012 spelas ser du här.

Champions League

Historia

Bayer Leverkusen – 1904 grundades klubben som en arbetsförening på kemikoncernen Bayer AG i Leverkusen och följaktligen har man sitt namn efter företaget. (Bayer AG har fortfarande stort inflytande i klubben. Företaget har t.ex bekostat arenabyggen åt klubben genom åren och de har även varit tröjsponsorer med märket Aspirin). Kopplingen mellan klubben och kemikoncernen visas tydligast genom klubbmärket med Bayerkorset. I Sverige finns ett utbrett fel där personer tror att Bayer och Bayern är samma sak.

Bayer Leverkusen har under de senaste åren klivit fram som en av de stora klubbarna i Bundesliga. Ideliga placeringar i toppen och framgångar i Europa har gjort Bayer Leverkusen känt. Men man är också kända för att tvingats se sig passerade på mållinjen. Leverkusen har kommit tvåa i Bundesliga, förlorade tyska cupen 2002 och samma år förlorade man UEFA Champions League-finalen till Real Madrid.
Mer om Bayer Leverkusens historia går att läsa på Wikipedia här.

Barcelona – Klubben grundades den 29 november 1899 av Hans Gamper (bytte sedan namn till Joan Gamper). Redan innan den nationella fotbollsligan för proffs startade säsongen 1928/1929 nådde Barcelona framgångar genom ett antal cuptitlar och regionala mästerskap. Barcelona vann den första upplagan av Primera division och är, tillsammans med Real Madrid och Athletic Bilbao de enda klubbar som aldrig degraderats. FC Barcelona är den enda klubben som deltagit i någon av de olika europeiska cuperna varje säsong sedan starten 1957/1958 då Mässcupen startades, det vill säga föregångaren till UEFA-cup (numera Europa League).

Barcelonas storhetstid kan man hårddraget dela in i flera längre storhetstider, 1930-1960 första storhetstiden, 1990-talet andra storhetstiden, mitten av 2000-talet en tredje pågående storhetstid.
Mer om Barcelonas framgångsrika historia går att läsa på Wikipedia här.

Inför matchen Bayer Leverkusen – Barcelona

Bayer Leverkusen ligger sexa i tyska Bundesliga och Barcelona är lite överraskande ”endast” tvåa i spanska La Liga efter årets suveräner Real Madrid. Bayer Leverkusens tre senaste ligamatcher har ett dystert facit med två tidigare oavgjorda och nu senast en förlust. Barcelonas tre senaste vittnar också om sviktande form, en oavgjord, en vinst och nu senast en överraskande förlust mot bottenlaget Osasuna. Även Barcelonas och hela världens största stjärna Lionel Messi har fått ta en del kritik på sistone. Hmm, intressant möte mellan två lag ur form alltså. Inför mötet mellan Bayer Leverkusen – Barcelona är dock de båda lagen själva optimistiska.

Läs om vad man säger på Bayer Leverkusens hemsida här.

Läs om vad man säger på Barcelonas hemsida här

Matchen Bayer Leverkusen – Barcelona sänds i tv kanal TV10 med matchstart kl. 20.45

Spelsajtens speltips går till Barcelona seger.

Här kan du se och höra hur experterna hos spelbolagets Expekt resonerar inför åttondelsfinalerna i Champions League:

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=Yxgj9XaO514[/tube]

Här se du odds på Champions League åttondelsfinaler hos Expekt:

Bayer Leverkusen - Barcelona

 


Se spelbolagens alla bonusar och erbjudanden på ett och samma ställe i vår Bonusguide.