Någonstans mellan upprepade lyssningar av Miike Snows Paddling Out, säsongens första träningsmatch och dagens läkarbesök så började jag fundera över det här med fotografier. Fotbollsrelaterade sådana? Tillåt mig småle.

Tanken slog mig när Eurosport kablade ut de fantastiska bilderna från efterspelet av det straffdrama som sydde ihop årets Afrikanska Mästerskapsfinal (det mest fantastiska fotbollsspektaklet på bra länge) där Zambias franske förbundskapten Herve Renard bar den skadade mittbacken Joseph Musonda till sina firande lagkamrater.

Det finns naturligtvis ett väldigt, väldigt brett sortiment att jobba med … och för att vi ens ska kunna gå till botten av det här på något vis så är ju ett utbudsförtunnande på sin plats. Medlen? Folkvett, och järnhandsstyre. Jag själv har, med andra ord, beslutat att bilderna där den fotbollsrelaterade händelsen inte utspelar sig på en rektangulär gräsplätt elimineras från tävlingsdeltagandet. Självklara utmanare som den där italienska duschrumsbilden och många av Balotellis fantastiska påhitt faller med andra ord bort.

Kvar blir då, bland annat:

… när lagkaptenen John Terry har chansen att skjuta Champions League-segern till Chelsea, turneringen som fick Roman Abramovitj att komma på tanken att sjösätta sitt dyra projekt — men missar, något som senare leder till att Manchester United går och vinner straffläggningen.

… ett koppel domare, flankerade av Tony Adams och Mustapha Hadji, men också med en liten strunt vid namn Nico Yennaris i rollen som Arsenal-maskot. Samme Nico Yennaris som i år debuterade i Arsenals a-lag? Mycket riktigt.

… samt bilden av (italienaren, favoriten och förloraren) Andrea Pirlo och (slovaken, underdogen och vinnaren) Robert Vittek från sommaren och — framför allt — VM-slutspelet 2010. En bild som enligt mig … personifierar, om man nu kan skriva så om ett fotografi … uttrycket ”En bild säger mer än tusen ord” mer än något annat jag stött snubblade över på bra länge. Alla kategorier.

Bilderna ovan må vara hur speciella, tidstypiska och definierande de vill — men min personliga kärlek till Dennis Bergkamp undkommer de inte. Och en bild som stämmer in och uppfyller merparten av de kriterier som krävs, tycker jag väl även att jag har lyckats hitta.

Men, av alla dessa bilder så finner jag liksom ingen riktig utmanare till den bild som togs under helgen — och som INTE kommer från Gabon. Den togs på Goodison Park i Liverpool, under matchen mellan Everton och Chelsea, och det här är nog tamigfan världens bästa fotbollsrelaterade bild någonsin. Åtminstone om ni frågar mig, just i dag, just nu. Och det gjorde ni ju.

Mina damer och herrar — världens bästa dåliga bild:


UPPDATERING, en sopplunch med Sambo Guns senare: Nu ska jag leta reda på, sortera och färdigställa det här pusslet vi alla känner som Alla Hjärtans Dag. Det här var min gåva till er. Hörs när vi råkas!

UPPDATERING 2: Grattis på födelsedagen Angel di Maria, Christian Eriksen, Bacary Sagna, Edinson Cavani och Börje Davidsson!