Ikväll torsdag 2012-02-16 spelar Ajax – Manchester United sextondelsfinal i Europa League.

Europa League

Både Ajax och Manchester United föll i sitt respektive gruppspel för kvalificering till Champions League slutspel och får istället mötas här i Europa League. Inför matchen Ajax – Manchester United ser lagens form lite olika ut, Ajax position i holländska ligan Eredivisie är sexa där man är hela 8 poäng efter ledande PSV. Ajax har gått lite hackigt i matchresultaten och ingen stabil form har infunnit sig och värsta smällen åkte man på för några veckor sedan mot Feyenoord då man fick storstryk och där en viss svensk vid namn John Guidetti hade målkalas med tre mål. Manchester United däremot ser ut att vara i fin form. Man slog Liverpool senast i Premier League med 2-1 och befinner sig där på andra plats efter lokalkonkurrenten Manchester City som förövrigt också spelar sextondelsfinal i Europa League ikväll borta mot Porto.

Hur satsar lagen Ajax – Manchester United då på kvällens möte. Jo, man verkar i alla fall skicka starka trupper till drabbningen förutom en och annan stjärnspelare man väljer att vila.

Ajax trupp för hemmamatchen ser ut så här:Vermeer; van Rhijn, Alderweireld, Vertonghen, Koppers; de Jong, Anita, Eriksen; Özbiliz, Lodeiro, Sulejmani; Cillessen, Blind, Boilesen, Serero, Aissati, Lukoki, Bulykin

Manchester Uniteds trupp som skickats iväg för bortamötet ser ut så här: De Gea, Amos; Fabio, Rafael, Evans, Jones, Smalling, Fryers, Ferdinand; Valencia, Nani, Carrick, Young, Park, Scholes, Cleverley, Pogba; Rooney, Hernandez, Welbeck. Överraskande nog lämnas Giggs, Evra och Berbatov hemma.

Matchen Ajax – Manchester United sänds i tv kanal TV4 Sport med matchstart kl. 19.00.

Spelsajtens speltips är Manchester United seger till oddset 1,80 hos Betsson.

Se alla kvällens matcher och odds hos Betsson här:

Ajax - Manchester United