Feyenoord – RKC Waalwijk är en match som knappt ingen svensk skulle sett för ett halvår sedan. Nu är lördagens möte mellan Feyenoord – RKC Waalwijk i holländska ligan hetare än någonsin, särskilt ur svensk synvinkel.

Feyenoord - RKC WaalwijkI Feyenoord spelar nämligen svenska stjärnskottet inom fotboll 19 årige John Guidetti. I bilden till vänster ser ni en 11-årig Guidetti i en artikel som publicerades i Aftonbladet 2003-08-16. långt innan man visste hur stor han skulle vara idag åtta år senare. Artikeln i Aftonbladet kan du läsa här. Guidetti har redan slagit flera rekord i den holländska ligans historia med att han bland annat är den yngste spelaren någonsin att göra 17 mål under en säsong och han tangerar rekordet med tre hattrick i rad i de senaste hemmamatcherna. Inför den här matchen mellan Feyenoord – RKC Waalwijk hoppas alla nu att han ska bli ensam historisk med att mäkta med ännu ett hattrick vilket säkerligen skulle ge ett stort eko ut i hela fotbollsvärlden.

Man kan inte låta bli att jämföra John Guidetti med den just nu allra störste spelaren inom svensk fotboll Zlatan Ibrahimovic. Zlatan började ju sin professionella karriär i Holländska Ajax och i samma ålder är alltså Guidetti bättre, rent statistiskt sett i alla fall. Som alla vet så utvecklades sedan Zlatan ytterligare väldigt mycket till att bli en av de bästa fotbolls spelarna i världen och man kan inte låta bli att drömma om att vi nu fått fram ännu en spelare på Zlatans nivå. Framför allt skulle det innebära många år och mängder av intressanta matcher att följa framöver där man alltid hoppas att just en svensk ska stå i centrum i de riktigt stora matcherna och i de största ligorna. Ett bevis på att John Guidetti har blivit riktigt populär i Sverige är kommande TV4 Sport satsningen som nu bestämt sig för att sända alla hans Feyenoord matcher framöver med start imorgon lördag 2012-02-18.

Men det är inte bara vi svenskar som håller ögonen på honom utan flera proffsklubbar väntar spänt på morgondagens match för att se om han återigen kan prestera på en hög internationell nivå. Dock äger Manchester City honom fortfarande och Feyenoord har honom bara till låns. Men John Guidetti hysterin vet snart inga gränser, namninsamling pågår bland alla holländska fans som vill se honom kvar i Feyenoord och en del fans har till och med börjat tatuera in hans bild på sina kroppar. Men troligtvis gäller det inte den här bilden från när han är 11 år.

Matchen Feyenoord – RKC Waalwijk sänds i tv kanal TV4 Sport med matchstart kl. 18.45.

Spelsajtens speltips går till Feyenoord seger.

Om man vill spela på matchen kan man göra det på alla möjliga slags odds resultat och du kan även under matchen spela på live odds.

Se ett urval av odds på matchen Feyenoord – RKC Waalwijk hos spelbolaget Betsson här:

odds på matchen Feyenoord - RKC Waalwijk

Klicka här för att se ännu fler Betsson odds!