Hej och Välkommen till min blogg här på spelsajten.nu! Här kommer jag varje Fredag gå igenom helgens matcher i Primera Division, samt lista det bästa spelen för varje omgång. Jag följer som sagt ligan slaviskt och för mig är den överlägsen alla andra ligor ute i världen. Tycker mig ha bra koll på de flesta lagen och spelarna i Primera Division och hoppas kunna bidra med nyttig info inför varje omgång. Kommer även droppa in en del spel från Segundan (andraligan) när jag hittar något av intresse. Enough said, nu drar vi igång och benar ut helgens omgång!

Lördagens matcher:

18:00 Getafe – Espanyol

Getafe gjorde en plattmatch mot Vallecano senast och störs av tunga avbräck här. Mittback Lopo, mittfältare Michel och anfallare Guiza är alla avstängda för hemmalaget här. Även Espanyol gjorde en plattmatch senast och föll mot jumbon Zaragoza på hemmagräs med 0-2, inte helt oväntat med tanke på att man saknade både Garcia och Vazquez framåt. Vazquez är tillbaka i helgen men lär inte vara i någon toppform efter en tids frånvaro. Då blir frågan vem som ska göra målen i denna match? Jag tror det kommer bli en jämn och målsnål tillställning detta. Mitt tips: 1-0

Under 2,5 mål spelas till 1,62 hos Unibet – 6/10 units

20:00 Real Madrid – Racing Santander

Oj oj oj, det blir kattens lek med råttan detta. Real Madrid imponerade stort i det offensiva spelet senast mot Levante och borde haft en 4,5-0 med sig redan i halvtid, Levante gjorde i stort sett mål på de enda chanserna man skapade i matchen. Racing var totalt urusla senast mot Atletico och ska tacka målvakt Tono som gjorde sin livs match där, hela 12 avslut räddade han, däribland några riktigt svettiga räddningar. Racing kommer inte ha en suck här oavsett vilket lag Real trycker ut på planen, klasskillnad! Mitt tips: 5-0

Över 1,5 mål i första halvlek spelas med 10/10 units, 1.72 erbjuder Unibet för detta.

22:00 Sevilla – Osasuna

Sevilla går uruselt med tanke på det spelarmaterial man har, endast en 13:e i nuläget, vilket inte är godkänt. Man bytte tränare inför förra matchen men fick ingen direkteffekt av detta, förlust mot Sociedad med 2-0 på bortagräs. Skador på Reyes, Perotti och Javi Varas som förmodligen missar helgens möte. Osasuna stod för en praktskräll senast då man besegrade Barcelona med 3-2 på hemmagräs, men jag tror man kan vara lite ”bakfulla” efter den matchen, sen är man i regel mycket bättre på hemmagräs än på resande fot. Mitt spel bygger på att inget av dessa lag har en särskilt imponerande defensiv. Mitt tips: 2-1

Testar 3/10 units på att båda lagen gör mål här, 2 ggr slantarna hos Unibet.

—————————————————-

Söndagens matcher:

12:00 Granada – Sociedad

Svårspelad match som jag låter bli helt och hållet, möjligen ett underspel men nej.. Avstå! Mitt tips: 1-1

16:00 Bilbao – Malaga

Oerhört intressant oddssättningen här då man får hela 4 ggr degen på Malaga. Bilbao har matchats otroligt hårt på slutet med spel i ligan, Spanska Cupen och Europa League. Man har inte tillräckligt bred trupp för detta, dessutom får man klara sig utan halva ordninarie backlinjen här pga avstängning. Malaga såg bra ut mot Mallorca senast och har fått tillbaka Joaquin i spel efter skada, dessutom återkommer mittback Demichelis efter skada. Skrällvarning här! Mitt tips: 1-2

Spelar Malaga med 5/10 units till 4.00 hos Unibet.

18:00 Mallorca – Villarreal

Villarreal har gjort det bra på slutet med tre vinster och ett kryss på sina fyra senaste matcher. Trots detta har man inte imponerat alls på mig och man blev pressande in på mållinjen senast mot Granada, ett självmål och ett rött kort räddade Villarreal där. Mallorca gjorde en bra första halva mot Malaga men tröttnade sedan i andra. Högerback Chico avstängd för hemmalaget här. Mitt tips: 2-1

Testar 2/10 units på att båda lagen gör mål här, 1.92 hos Unibet.

18:00 Gijon – Atletico

Atletico spelar som i trans just nu och jag bevittnade segern mot Lazio igår, herregud vilket spel man visar upp! Förra helgen gjorde man allt rätt förutom mål när man spelade 0-0 Racing, man ägde verkligen den matchen fullständigt! Gijon är i samma klass som Racing och Atletico ska inte behöva ha några problem här. Vänsterback Felipe saknas i bortalaget pga avstängning, men detta ska man fixa trots det avbräcket. Mitt tips: 0-3

Atletico spelas till höga 1.90 hos Unibet, 7/10 units satsas.

19:45 Levante – Vallecano

Svårbedömd match som jag låter bli att spela på. Mitt tips: 1-1

21.30 Barcelona – Valencia

Kan bli en riktigt sevärd match på Camp Nou på Söndagskvällen. Valencia har en fin form och körde fullständigt över Gijon senast på hemmagräs med 4-0. Man har även hunnit med en 0-1 vinst i Europa League mot Stoke i veckan, både Soldado och Banega vilades i den matchen. Barcelona hade otroliga problem med Osasuna och spelet kunde inte kännas igen där. Även Barca var ut i Europa i veckan och slog tillbaka Leverkusen med 3-1 på bortagräs, utan att imponera särskilt mycket på mig. Dani Alves missar matchen pga avstängningar och Xavi kommer förmodligen inte till spel pga skada, tunga avbräck! Jag tror Valencia gör ett mål här, samtidigt kan jag inte se att Barca skulle gå mållösa. Mitt tips: 3-1

Båda lagen gör mål till 1.92 hos Unibet, 6/10 units satsade.

————————————————————–

Måndagsmatchen:

21:00 Zaragoza – Betis

Två lag som börjat hitta målet på slutet. Zaragoza har överraskande nog gjort mål i sina tre senaste matcher och verkar nu lite på gång efter segern senast. Betis avgjorde sent mot Bilbao senast men skrapade fram ohyggligt många chanser. Känns som Zaragoza har en liten fördel av hemmaplan här, men jag låter bli 1×2 spelet. Istället sätter jag en liten peng på att det blir målkalas, något som inträffat de fyra senaste drabbningarna mellan dessa lag. Mitt tips: 2-1

2/10 units satsas på över 2,5 mål, 2.20 i odds hos Unibet.

—————————————————————-

Det var mina tankar och tips inför helgens omgång av den spanska ligan, hoppas det kommer till hjälp i jakten på att vinna pengar!

För sista-minuten spel så föreslår jag att ni följer mig på twitter, ni hittar mig HÄR.

Ha det gott tills nästa gång och kommentera gärna spelen!

/e@sy