Förre helgen gick sådär då både Atletico och Malaga lyckades med bedriften att inte vinna sina matcher. Om ni som jag såg matcherna så förstår ni att dessa lag borde vunnit med en normal utdelning. Malaga pressade Bilbao sjukt hårt och hade 14-3 i avslut på mål efter första, man blåste verkligen den ena klara målchansen efter den andra. Så från ingenstans får Bilbao 10 bra minuter och lyckas göra tre (!) mål, ridå ner! Atletico körde på samma inslagna väg och blåste helt sjuka chanser i jakten på tre poäng mot Gijon. Så ser man till matchbilderna så är jag nöjd över dessa två spel, det är bara att spotta i nävarna och ta nya tag!

Nu går vi igenom helgens matcher i Primera Division som ser ut på detta viset:

Lördagens matcher:

18:00 Santander – Gijon

Bottenmöte mellan två lag som ligger på nedflyttningsplats för tillfället, så det är otroligt viktiga poäng på spel. Kikar man på målproduktionen senaste tiden så har Santander lyckats göra fyra mål på sina fem senaste matcher, alltså inte ens ett mål i snitt. Man är dessutom nollade i två raka matcher nu. Gijon vill inte vara bättre på den fronten och har lyckats göra tre mål på sina fem senaste matcher, man såg dessutom otroligt bleka ut i senaste matchen mot Atletico. Känns som detta blir en målsnål tillställningen där bägge lagen max gör ett mål vardera. Mitt tips: 1-1

Spelar under 2,5 mål till 1.65 hos Unibet, 5/10 units satsas.

18:00 Betis – Getafe

Betis har bra form med två raka vinster mot först Bilbao och sen Zaragoza. Men jag tycker inte man såg stabila ut försvarsmässigt senast trots att man höll nollan, det var mer Zaragozas oförmåga att göra mål som räddade dom där. Getafe är normalt sett ett bra lag på bortagräs och kommer nog bjuda upp till bra kamp här. Betis matchen tenderar till att alltid spelas med Hawaii-tema där man ofta byter chanser med motståndet, så jag tror detta kan bli en målrik historia. Mitt tips: 2-1

Unibet erbjuder höga 2.10 för över 2,5 mål här, det satsar jag 3/10 units på.

20:00 Malaga – Zaragoza

Malaga fick som sagt oförtjänt stryk mot Bilbao senast, då man var det klart bättre laget i 80 minuter. Nu har man en väldigt passande uppgift här och jag tror Zaragoza kommer få återvända hem med en brakförlust. Zaragoza har bränt sina skepp och kommer få det svårt att stanna i Primera Division, man har nu hela 11 poäng upp till säker mark. Jag tror stenhårt på Malaga här som dessutom får tillbaka Demichelis. Mitt tips: 3-0

Malaga -1 spelas med 10/10 units, 2.28 erbjuder Unibet för detta!

22:00 Espanyol – Levante

Espanyol har haft lite skadebekymmer på viktiga spelare och har därför gått lite ojämnt på slutet. Men nu har man viktiga Vazquez tillbaka som även nätade i 1-1 mot Getafe, dessutom har man lånat in Coutinho som kommer bidra med mycket i anfallsspelet. Levante sjunker som en sten i tabellen och har nu inte vunnit en ligamatch på över två månader, med detta är man det klart formsvagaste laget i serien. Senast fick man stryk med hela 5-3 (!) mot Vallecano, vart är försvaret? Mitt tips: 2-0

Espanyol spelas med 8/10 units till 1.70 hos Unibet.

——————————————————————————-

Söndagens matcher

12:00 Villarreal – Bilbao

Villarreal spelade bra i en halvlek mot Mallorca senast, därefter klappade man ihop fullständigt och fick till sist stryk med hela 4-0. Men man är normalt sett bättre på hemmagräs och har inte förlorat på sju raka ligamatcher här. Bilbao måste få en reaktion på det hårda matchandet snart, då man spelat liga, spanska cupen och EL. Man har inte en tillräckligt bred trupp för detta och tränare Bielsa sliter hårt på sina stjärnor. Bilbao var även ut mot Lokomotiv Moskva i veckan, i en stentuff match som måste tagit på spelarna. Ettan känns faktiskt riktigt bra här! Mitt tips: 2-0

Villarreal spelas med 8/10 units, finfina 2.30 betalar Unibet för detta!

16:00 Vallecano – Real Madrid

Vallecano har faktiskt en knallform med tre raka segrar i ligan, men dessa segrar har kommit mot riktigt uselt motstånd i form av Zaragoza, Getafe och Levante. Real Madrid har varit ute i CL i veckan och har en del skador i truppen, men som vanligt finns det fullgoda ersättare. Jag tror inte Real kommer vara helt överlägsna här och jag ser faktiskt att Vallecano har goda möjligheter till att göra något mål, vilket givetvis Real Madrid också gör. Mitt tips: 1-2

Båda lagen gör mål spelas med 4/10 units, 1.70 hos Unibet.

18:00 Osasuna – Granada

Osasuna fick som väntat ett bakslag efter skrällen mot Barcelona då man fick stryk med 2-0 mot Sevilla senast. Man är normalt sett mycket bättre på hemmagräs och borde ha toppchans här. Granada är ojämnare än en crossbana och det är väldigt svårt att se vad dom hittar på här. Något som jag dock lagt märke till är att Granadas tio senaste matcher alla gått över linan 2,5 mål, varför skulle då inte denna göra det? Mitt tips: 3-1

Över 2,5 mål spelas till fina 2.15 hos Unibet, hela 6/10 units spelas.

18:00 Sociedad – Mallorca

Svårbedömd match som jag inte försöker mig på att tippa vinnaren i, men jag tror denna har bra chanser att gå över 2,5 mål. Mallorca hittade målet på allvar senast och Sociedad brukar oftast kunna göra några baljor på hemmagräset. Testar ett överspel här! Mitt tips: 2-1

2.15 betalar Unibet och det sätter vi 3/10 units på.

18:00 Valencia – Sevilla

Valencia har matchats hårt på slutet och borde få en reaktion på detta snart. Man var även ut i EL i veckan och avancera där efter att ha slagit ut Stoke med sammanlagt 2-0. Sevilla gjorde en bra match mot Osasuna senast och kommer avancera i tabellen så småningom, för man har ett riktigt bra lag! Har lite skrällfeeling här men håller ner insatserna. Mitt tips: 1-2

Testar 1/10 units på en bortaseger, hela 4.50 betalar Unibet för detta.

21:30 Atletico – Barcelona

Vi avslutar denna omgång med en riktig höjdarmatch! Atletico har spelat ruskigt bra på slutet och tog sig även vidare i EL i veckan. Dock så bekymrar skadan på Diego som blir borta i flera veckor, tungt avbräck! Barcelona spelade helt magiskt mot Valencia och hade lika gärna kunnat vinna med 10-1 där. Xavi tillbaka och en Messi i högform, jag tror inte Atletico kommer kunna stå emot här! Mitt tips: 1-4

Barcelona -1 spelas med 5/10 units, 2.22 är oddset hos Unibet!

—————————————————————————————-

Det var lite kort om helgens matcher i Spanien, och det bästa spelet tycker jag Malaga är, tillsammans med Villarreal.

För sista-minuten tips om te.x målskyttar och annat så skulle jag råda er att följa mig på twitter, det gör ni HÄR.

På återhörande och glöm inte att kommentera!

/e@sy