Sedan det blev klart att Linköping HC slapp kvalserien har fokus på svensk hockey varit noll, slutspelet i elitserien intresserar mig inte för fem öre och jag bryr mig inte vem som vinner.

Istället har jag nu endast blicken vänd mot väst och världens bästa liga; NHL! I väntan på att slutspelet ska börja försöker jag följa de mest intressanta matcherna i slutet av seriespelet och ikväll har Pittsburgh-Philadelphia och Florida-Detroit redan avhandlats och nu väntar Rangers-Boston vilket kommer bli väldigt intressant och räkna med tät hockey när båda dessa fysiska lag gör upp och försöker skaffa sig fördelar inför slutspelet.

Ska här försöka ranka de 4 mest intressanta lagen inför slutspelet och förutspå vilka som kommer göra upp om lord Stanleys pokal!

Eastern Conference:

Pittsburgh Penguins:
Crosby, Malkin och Staal ger Dan Bylsma möjligheten att spela 3 starka kedjor varje kväll. Malkin och James Neal som kom från Dallas i slutet av förra säsongen har haft en bra kemi hela denna säsong och kommer antagligen fortsätta spela med varandra. Crosby är tillbaka inför slutspelet och har behållit sin form även fast han varit borta nästan hela säsongen. Lägg till en back som Kris Letang och en målvakt som Marc-Andre Fleury så förstår man att motståndarna har respekt för Pittsburgh.

New York Rangers:
John Tortorella´s system har satt sig hos spelarna i rangers och de har spelat en typisk nord-syd hockey hela säsongen där ledorden är kämpa till sista svettdroppen och täck skott som om det inte finns någon morgondag! Kapten Ryan Callahan personifierar detta och kommer vara viktig i slutspelet med sitt uppoffrande spel. En annan viktig kugge är Henrik Lundqvist som gör sin bästa säsong någonsin med en chans att vinna vezina trophy som bäste målvakt i hela ligan. Framåt får motståndarna främst se upp med kedjan Gaborik-Richards-Hagelin som har både fart och skicklighet.

Western Conference:

Vancouver Canucks:
Bröderna Sedin har inte haft ett lika bra år iår som de hade förra året och året innan det när de vann poängligan en varsin gång. Men kommer de igång i slutspelet blir Canucks en av favoriterna till att ta sig till final. Alain Vigneault och Mike Gillis har inför slutspelet tagit in Samuel Påhlsson och Zack Kassian för att bli mer fysiska än förra året och på så sätt bättre stå emot lag som Boston och St. Louis. En som blir bättre och bättre för varje år i mina och många andras ögon är Alexander Edler som numera är en back som hör hemma lite under toppskiktet i NHL.

Chicago Blackhawks:
Tror att orutinen av att spela slutspel kommer fälla St.Louis Blues, ett lag som har rutin men som ändå inte når ända fram är Detroit Red Wings vilket leder fram till Chicago som har stora chanser att ta sig hela vägen fram till finalen. Captain serious-Jonathan Toews borta just nu pga en hjärnskakning men troligtvis tillbaka innan slutspelet, han är alltid som bäst när det gäller som mest vilket han visat tidigare i NHL men även i OS. Tillsammans med Patrick Kane, Patrick Sharpe och Marian Hossa har de förmågan att vinna matcher. Brent Seabrook och Duncan Keith ser till att den defensiva stabiliteten finns där och bakom dom står Corey Crawford som inte har haft en jättesäsong men som definitivt har potential att vinna matcher åt sitt lag.

Av dessa lag håller jag ändå Penguins högst och om de får till sitt spel kommer inget annat lag kunna stå emot dom i deras jakt på en av de fulaste pokalerna!