I TV3 sänds under lördagen 28/4 matchen Stoke – Arsenal i Premier League. Arsenal kommer med all säkerhet att befästa sin tredje plats i Premier League när de reser till ett Stoke utan form på lördag. Men det kan vara en svår uppgift för Gunners som kommit tillbaka hem som vinnare i bara en av sina fyra resor till Stokes hemma arena Britannia Stadium sedan Potters tagit sig tillbaka till högsta ligan i England. Tidigare har det varit målrika matcher mellan lagen. Fyra av de fem senaste mötena mellan Stoke – Arsenal har slutat 3-1. En liten anekdot inför matchen är att Robin van Persie i Arsenal har avfyrat 63 skott på mål inifrån straffområdet, två mer än hela Stokes lag tillsammans.

Premier League 2012

Formen hos Stoke är dålig och de har bara en seger på de senaste sju matcherna i Premier League medan Arsenals formkurva ser betydligt bättre ut med fyra vinster på de fem senaste matcherna.

Skador

Stoke: Wilkinson

Arsenal: Diaby, Walcott, Arteta, Wilshere, Mertesacker

Stoke har tidigare hållit till i den övre halvan av tabellen men nu sjunkit som en sten senaste tiden, däremot är deras hemmaplan en fästning där man bara förlorat fyra gånger under hela säsongen och spelat oavgjort mot båda Manchester klubbarna samt besegrat Liverpool. Även om Stoke inte är i någon risk för nedflyttning, kommer tränaren Tony Pulis vilja att hans mannar ska avsluta säsongen på ett positivt sätt. The Gunners kommer att försöka upprätta sitt vinnande spel efter lite snubblande de senaste veckorna. Efter fem raka segrar blev det till slut stopp mot QPR, men de studsade sedan tillbaka med en imponerande seger över Manchester City och en bekväm seger över Wolves. Men efter det följdes en chockartad 2-1 hemmaförlust mot Wigan, vilket betytt att Newcastle och Tottenham kunnat hålla kontakten med Gunners i jakten på en Champions League plats.

Nyheter:

Andy Wilkinson dras med en ljumskskada och missar matchen mot Stoke och det är också tvivel för tisdagens spel mot Everton.

Jermaine Pennant har återvänt till träning efter två veckor med ett virus, men är sannolikt inte tillräckligt stark för att starta matchen.

Yossi Benayoun har återvändt till Arsenal, efter att ha varit otillgänglig för spel mot sin moderklubb Chelsea förra helgen.

Abou Diaby kommer att undersökas före matchen som fortsätter att kämpa mot ett virus som också påverkar Tomas Rosicky, men tjecken bör vara tillgänglig för spel.

Theo Walcott missar matchen med en lår skada som han ådrog sig i matchen mot Chelsea, men Arsene Wenger är hoppfull att han ska kunna komma tillbaka för de sista matcherna av säsongen.

Mikel Arteta (fotled), Jack Wilshere (fotled) och Per Mertesacker (fotled) är alla långsiktigt frånvarande.

Troliga startelvor

Stoke:

Begovic, Shotton, Shawcross, Huth, Wilson, Whitehead, Palacios, Whelan, Etherington, Walters, Crouch.

Arsenal:

Szczesny, Sagna, Koscielny, Vermaelen, Gibbs, Ramsey, Song, Oxlade-Chamberlain, Benayoun, Rosicky, Van Persie.

Matchen Stoke – Arsenal sänds i tv kanal TV3 med matchstart kl. 16.00.

Spelsajtens speltips blir en klar tvåa där Arsenal bör köra över Stoke.

Spela live betting (liveodds) under matchens gång via spelbolaget Betsson.

Läs här om hur Spelsajtens samarbete med Betsson ger dig dubbelt så hög bonus vid spel på odds, casino och poker.

Stoke - Arsenal i TV3