Manchester City Manchester United i det största derbyt lagen emellan sen Premier League startades

manchester city manchester united

Aldrig tidagare har ett derby mellan Manchester City och Manchester United varit så intressant. Efter lagens möte på måndagen så återstår endast 2 omgångar av Premier League. Manchester City är grymt starka hemma på Etihad Stadium. Vad sägs om 16 vinster, 1 oavgjord, 0 förluster och en målskillnad på 51 – 10. Det blir något att bita i för United. United såg ut att ha säkrat ligan för några omgångar sedan då man hade 7 poäng ner till Manchester City. Ett avstånd som nu endast är 3 poäng efter det snöpliga poängtappet mot Everton senast där United ledde med 4-2. Man hade en nick i stolpen innan Everton lyckades göra 2 mål i slutet av matchen. Man kan säga att City nu har fått en gratischans att ta hem ligan.

Förnedringen senast

Vi minns väl alla hur mötet mellan lagen slutade senast. 6 – 1 till Manchester City efter målexplosion i andra halvlek. Se ett sammandrag från Mancester City – Manchester United här:

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=JQOJLejwZw4[/tube]

Förnedringen senast på Old Trafford känns psykologisk och talar för att City även vinner hemma på Etihad Stadium!

Lagens formkurva

Det är ofattbart vad det kan svänga.. För 3 omgångar sen såg det ut som Ferguson skulle fira. Känns som det varit rätt tyst från han sida sista tiden då han kännt sig väldigt självsäker på att ligan varit i hamn. Vad händer om City vinner på måndagkväll? Då kommer vi nog få se ett och annat uttalande i tidningarna. Det lag som förlorar på måndag kan komma att bli titellösa i år.

Manchester City
2012-04-22 Wolverhampton – Manchester C 0-2
2012-04-14 Norwich – Manchester C 1-6
2012-04-11 Manchester C – West Bromwich 4-0
2012-04-08 Arsenal – Manchester C 1-0
2012-03-31 Manchester C – Sunderland 3-3
Vunna:3 Oavgjorda:1 Förlorade:1

Manchester United
2012-04-22 Manchester U – Everton 4-4
2012-04-15 Manchester U – Aston Villa 4-0
2012-04-11 Wigan – Manchester U 1-0
2012-04-08 Manchester U – Queens PR 2-0
2012-04-02 Blackburn – Manchester U 0-2
Vunna:3 Oavgjorda:1 Förlorade:1

Formen och ”Allt att vinna” talar för City!

Hemma/Borta statistik

Så vi redan nämnt så är City grymt starka hemma. United är visserligen ett bra bortalag med 12 vinster, 3 oavgjorda och endast 2 förluster men frågan är om man kan stå emot City. Jag tror vi kommer få se ett väldigt defensivt Manchester United som ser en poäng som en vunnen match i och med tabelläget.

hemma borta statistik

Hemma/Borta statisk talar för City!

Troliga Startuppställningar

Vi betygsätter de olika delarna i startuppställningarna

City United Startuppställningar

Målvakter:

Hart känns något vassare än De Gea. De Gea är bättre med fötterna men Harts närspel väger tyngre

Fördel Manchester City

Backlinjen:

United har sen tidigare ett tungt avbräck i Vidic, Men United får ändå ses som strået vassare än City när det gäller försvarsspelet.

Fördel Manchester United

Mittfältet:

Manchester City kommer spela med 5 på mittfältet när man försvarar sig men försöka få med yttrarna så det blir mer som 3 anfallare när man anfaller. Manchester United har valt en 4-4-2 uppställning. Det kommer bli ett ställningskrig där Scholes och Carrick får försöka manöverera ut Toure och Barry. Här kommer United behöva hjälp av mittbackarna där någon av Ferdinand och Evans får försöka fånga upp Agüero i luckan som kommer uppstå mellan backlinjen och mittfältet. Jag håller Citys 5 manna mittfält som starkare än Uniteds.

Fördel Manchester City

Anfallet:

Ja det är frågan hur det kommer se ut. Jag tror att United kommer bli tillbakapressade inledningsvis och då blir det ett mer 3 manna anfall som vi får se från Citys sida. VIktigt för United att få lite längre anfall och det får man om Welbeck och Rooney kan hålla i bollen så att man får upp laget. Det gör också att Nasri och Silva kommer behöva hjälpa till och försvara. Lyckas United med detta så blir Agüero själv på topp Vilket gör det lättare för Ferdinand och Evans att avstyra Argentinarens möjligheter att skapa målchanser.

Fördel Manchester United.

Manchester City Manchester United Speltips

Vi har gått igenom en hel del ovan. Det mesta talar för att Manchester City kommer vinna över Manchester United på måndag. Formen talar för City, Mötet lagen emellan senast talar för City, ”Allt att vinna” talar för City. Hemma/Borta statistik talar för Untied. Skador talar för City då man har en skadefri trupp att välja mellan. Ni ser skadeläget lite längre  ner på högersidan här. Vi tycker även att startuppställningarna talar för City. Visst det är två väldigt jämna lag och förmodligen kommer kriget på mittfältet att avgöra den här matchen. Vi tror att Citys 5 manna mittfält kommer skapa tryck på United och därmed kommer man kunna pressa högt med Nasri och Silva. United kommer få sikta in sig på försvar och försöka få med sig 1 poäng.

Vår analys ovan gör att vårt speltips går till Manchester City och att man vinner över Manchester United med 2-1.

Manchester City – Manchester United Odds

Oddset på 2-1 ger 7.70 gånger pengarna hos spelbolaget Betsson

manchester city manchester united odds

Vill du spela på Manchester City Manchester United så får alla nya kunder hos Betsson en öppningsbonus på 200 % som anger kampanjkoden ”SPELSAJTEN”.

Läs mer här om erbjudandet ovan och hur du får en bättre bonus via Spelsajten.nu

Manchester City Manchester Untied TV kanal

Manchester City Manchester untied visas av tv kanalen viasat Fotboll och har matchstart måndag kväll klockan 21.00