Ishockey VM 2012 inleds fredag 4 maj 2012 (2012-05-04) och spelas i år i två länder där Sverige och Finland delar på värdskapet. Huvudstäderna i respektive land Stockholm och Helsingfors är dit man ska bege sig för att se ishockey matcherna live. Naturligtvis sänds matcherna i våra tv kanaler och vi i Sverige kan se matcherna i TV4, TV4 Sport och TV4 Sport Xtra. Sverige inleder Ishockey VM under fredagen med spel mot vårt grannland Norge och matchen borde bli en klar svensk seger men Norge har obehagligt nog överraskat oss tidigare och sanningen att säga så har Sverige spelat bedrövligt i tränings matcherna inför Ishockey VM 2012. Dock har Sverige bytt ut en hel drös med spelare senaste dagarna då våra NHL förstärkningar tagit plats i truppen istället. Hur som helst sätter jag min visdoms tand på att Sverige vinner den inledande ishockey matchen mot Norge. Speltipset är med andra ord klar seger för Sverige!

Ishockey VM 2012

Matchen Sverige – Norge i Ishockey VM 2012 sänds i tv kanal TV4 med sändningsstart kl. 20.00.