Ett av de hetaste derbyn som finns i Europa ska spelas imorgon kväll och en svensk är i huvudrollen. Det är naturligtvis Zlatan Ibrahimovic och derbyt Inter – Milan i Italienska Serie A jag pratar om. Desutom är det inte bara prestigen och äran av ett vunnet derby som står på spel utan det här är en match i näst sista omgången som kan avgöra var Scudetton ska hamna. Inför Milans möte med Inter så ligger man en poäng efter ledande Juventus som samtidigt möter Cagliari som i stort sett inte har något att spela för då man har sex poäng upp från ned flyttnings sträcket.

Inter - Milan

Inter – Milan sänds i tv kanal TV4 Sport och startar kl. 20.45.

Inter har inte varit sig likt jämfört med de senaste säsongerna och ligger ”bara” på sjätte plats men ett derby är alltid en match där alla taggar till lite extra och Inter ligger bara tre poäng efter trean Napoli så man har mycket att kämpa för. Men det är nu Milan ska bevisa att man kan spela som bäst när det gäller och jämfört med tidigare svåra måste matcher under säsongen så har man nu tillbaka en del spelare i matchform, dock inte kanske den viktigaste av dem alla – Thiago Silva. Spelsajten lägger trots detta speltipset på Milan seger.

Senaste 5 matcherna:

INTER – Inter-Siena 2-1, Fiorentina-Inter 0-0, Udinese-Inter 1-3, Inter-Cesena 2-1, Parma-Inter 3-1.

MILAN – Chievo-Milan 0-1, Milan-Bologna 1-1, Milan-Genoa 1-0, Siena-Milan 1-4, Milan-Atalanta 2-0.

milan 1