Då var det dags för årets sångtävling igen. Europas länder samlas för att göra upp om årets låt 2012.

Vilket land arrangerar Eurovison song contest 2012?

Det blir Azerbajdzjan som är värdnation efter att låten ”Running Scared”, med duon Ell & Nikki, vunnit föregående års tävling. Senast den 19 mars skulle samtliga länder ha valt artist och bidrag.

Vem tror du vinner Melodifestivalen 2018?

När är Eurovision Song Contest?

Eurovision Song Contest 2012 är den 57:e i ordningen och går av stapeln 22 – 26 maj 2012 i Baku, Azerbajdzjan. De första dagarna är semifinaler och finalen av Eurovision är alltså Lördagen den 26 maj.

Sveriges bidrag 2012

Melodifestivalen vanns av Loreen med låten Euphoria. Loreen vann precis före Danny Saucedo som framförde låten Amazing.

”Euphoria” är skriven av Thomas G:son och Peter Boström. Loreen vann alltså Melodifestivalen 2012 och låten är därmed Sveriges bidrag i år. Loreen kommer framföra Euphoria i den andra semifinalen den 24 maj.

Vilka är favoriter att vinna Eurovision?

Hör och häpna men det är Sveriges bidrag Euphoria med Loreen som spelbolaget Betsafe anser är favoriter att vinna tävlingen till oddset 2.30. Låten är inte bara känd på Sveriges topplistor utan har egentligen spelats på diverse diskotek och radiokanaler världen över. Skulle USA fått vara med och rösta i Eurovison Song Contest så skulle Euphoria ha ännu större chans att vinna tävlingen då låten är mycket populär bland jänkarna.

Odds hos Betsafe – Vem vinner Eurovision Song Contest 2012?

Vi tror också på Sverige men oddset känns lite lågt för att spelas på. De största utmanarna är Ryssland och Italien. Det man ska ha i åtanke är att det brukar kunna skrälla i Euroviosion Song Contest för att de flesta av grannländerna i södra Europa röstar på varandra. Därför håller vi Serbien som en liten outsider.

Du hittar spelet på Eurovision Song Contest under ”Almost Everything” hos Betsafe längst ner i vänstra hörnet i navigeringen.

Om vi hoppar framåt i tiden en sisådär 5 år. Då kan du säkert läsa hos www.svensktspel.nu om hur du tippar på en vinnare i Eurovision Song Contest 2017!

Besök Betsafe här