spanien portugal em speltipsSpanien som är ruggigt stabila har inte släpper in väldigt få mål och jag kan inte minnas när man gjorde det sist i en slutspelsmatch efter gruppspelet. Jag själv är Chelsea fan och jag kommer ihåg det motstånd och hat folk kände mot klubben när Mourinho anlände och ordnade ett fantastikt lagbygge som nästan ingen kunde göra mål på. Man började tjata om tråkchelsea! boring chelsea osv, helt enkelt för att laget var för bra. Ren avundssjuka. Precis samma sak gäller för Spanien. Man har till och med börjat hävda att laget spelar tråkig fotboll, alldeles för mycket i sidled osv. Men folk är bara avundssjuka. Tänk om Sverige hade presterat den fotbollen och tagit sig vidare med 1-0, 1-0 osv. Jag tror inte vi hade gnällt alltför mycket. Spanien spelar på samma sätt som Barcelona spelar och det är rätt självklart då laget innehåller flertalet barca spelare.

I mina ögon är fortfarande Spanien bästa laget i världen och om Ronaldo, Nani och company ska rå på Spanien så krävs det att alla spelare är absolut på topp. Som de flesta lag som möter Spanien så får man rikta in sig på kontringsspel och är det något lag i världen som har vassa kontringsspelare så är det just Portugal i form av Nani och Ronaldo.

Det kommer dessvärre inte att räcka i kvällens semifinal utan Spanien är alldeles för starka och har så passa mycket bollinnehav i matcherna att motståndarlagen knappt skapar några målchanser alls.

Vårt speltips är att Spanien vinner med 2 mål över portugal. Man kommer ta ledningen rätt sent och sen kommer Portugal behöva flytta upp för att få till en kvittering var på Spanien helt avgör med sitt 2-0 mål.

Spanien vinna med två mål mot Portugal blir därför vårt speltips till oddset 3.70 hos bet365

Spanien Portugal har matchstart 20.45 och visas av tv kanalen SVT1

Vill du se spännande dam-fotboll ska du titta på Portugal – England live stream!