Djurgårdens IF – AIK Fotboll möts söndags eftermiddagen 16/9 i ett stekhett derby! Inför dagens derby mellan Djurgården – AIK ligger hemmalaget Djurgården på en sjunde plats i Allsvenskan med 32 inspelade poäng medan bortalaget AIK gått bättre med sin fjärde plats så här långt. AIK ligger med sina 39 inspelade poäng på exakt samma poäng som Allsvenska trean Malmö och tvåan Häcken. Det här är också ett derby som kommer gå till historien genom att det är det allra sista fotbolls derbyt på Råsunda överhuvudtaget.

Derby Djurgårdens AIK

Läs här vad Djurgårdens IF säger inför derbyt

Läs här vad AIK Fotboll säger inför derbyt

 

AIK truppen inför match derbyt:

3 Per Karlsson, 4 Nils-Eric Johansson, 5 Robert Åhman Persson, 7 Helgi Daníelsson, 8 Daniel Tjernström, 9 Martin Kayongo-Mutumba, 10 Celso Borges, 11 Lalawélé Atakora, 13 Kyriakos Stamatopoulos, 15 Robin Quaison, 16 Martin Lorentzson, 20 Ibrahim Moro, 22 Kwame Amponsah Karikari, 24 Daniel Gustavsson, 27 Ivan Turina, 28 Viktor Lundberg, 36 Henok Goitom, 45 Daniel Majstorović, 75 Mohamed Bangura.

Djurgårdens trupp inför match derbyt:

2. Joona Toivio, 4. Yussif Chibsah, 5. Petter Gustafsson, 6. Peter Nymann, 8. James Keene, 10. Erton Fejzullahu, 11. Daniel Sjölund, 12. Kenneth Höie, 13. Emil Bergström, 14 Mattias Östberg, 15. Brian Span, 16. Kasper Hämäläinen, 20. Andreas Dahlén, 22. Philip Hellquist, 23. Tommi Vaiho, 28. Alhaji Kamara, 25. Sebastian Rajalakso, 31. Simon Tibbling

Matchen Djurgårdens IF – AIK Fotboll sänds i tv kanal Canal+ Sport med matchstart kl. 14.00.

Spelsajtens speltips: Oavgjort resultat till odds 3,20 hos spelbolaget Betsson:

Speltips Djurgården - AIK

Du får bättre bonus genom Spelsajten – läs mer här!