Förra veckan var vi riktigt bra med på stryktipset. Men det slutade med 8:a rätt och i de 5 matcher som felade så var vi 1 mål ifrån. Det är dock inget att vara stolt över utan nu hoppas vi på bättre lycka den här omgången av stryktipset.

Veckans stryktipsförslag..

Vårt stryktipsförslag vecka 2 har vi valt att spela ett 64 raders system med 6 halvgarderingar. Vi gillar att spela mycket ett-tvåor på kupongen och kommer forsätta på den inslagna vägen. Vi har även tagit ut 2 säkra kryss. Som vanligt kommer vi endast diskutera några matcher på kupongen.

stryktipsförslag v 2 2013Match 1 Aston Villa – Southampton

Den här matchen känns helt öppen. Southampton har växt in i Premier League kostymen. Man har kommit in i tempot och börjat plocka poäng. Matchen är livsviktig för båda lagen eftersom man ligger farligt nära nedflyttningsstrecket. Inget av lagen vill förlora och därför känns det som man kommer täppa till bakåt. Aston Villas skadelista ser inte allt för rolig ut. D Bent, M Albrighton, A Westwood, R Vlaar, G Gardner, R Dunne och S Petrov lär alla missa matchen. För er som har råd med en helgardering bör ha det på den här matchen. Vi kör på 1 2 men krysset borde som sagt finnas med.

Match 2 Everton – Swansea

Swansea gjorde en strålande insats mot Chelsea i ligacupen i onsdags där man lyckades vinna med 0-2! på Stamford Bridge. Just därför tror vi att det blir svårt att ladda om mot Everton. Everton borta är förmodligen en av de svåraste bortamatcherna under en säsong i Premier League. Dessutom har Everton spelarna vilat och kommer vara riktigt fräscha till helgens drabbning. Vi tror inte att Swansea lyckas ha samma skärkpa i defensiven som man hade mot Chelsea. Det kommer bli åka av på Goodison Park! Ettan spikas således.

Match 6 Stoke – Cheslea

Stoke är riktigt starka hemma och har haft bra form. Enda plumpen i protokollet på flera matcher blev City borta där man fick stryk med 3 – 0 i ligan senast. Hemma har man inte förlorat hittills i år där man har 5 vinster och 5 oavgjord och 0! förluster. Det kommer krävas något extra av Chelsea om man ska ta hem 3 poäng här. Chelsea får problem i de matcher då motståndarna backar hem. I båda mötena med QPR och Swansea hade man svårt att skapa chanser framåt. Demba ba kom in sista 10 minuterna och hann med att skapa 4 målchanser under den perioden. Det var 4 målchanser mer än vad Fernando Torres skapat under de första 80 min mot Swansea. Frågan är om Senegalesen får starta i helgen. När Chelsea möte lag som spelar offensivt och man själva legat på rätt sida så har man skapat mängder genom vassa omställningar. Man har gjort massor av mål i sådana matcher. Stokes nyckel i den här matchen blir att ligga på rätt sida precis som QPR och Swansea spelade. Bjuder man upp till dans så kan Chelsea mycket väl vinna den här matchen. Första målet är oerhört viktigt för båda lagen. Helgardering är att rekommendera. Vi chansar med 2:an på kupongen.

Match 10 Bristol City – Leicester

Bristol City ligger näst sist i tabellen i The Championship. Det måste hända något radikalt för att man ska vända det här. Fansen börjar misströsta. Leicester däremot går som tåget för tillfället. Man har endast släppt in 1 mål på de fyra senaste matcherna och gjord 9 framåt. Formkurvan pekar rakt uppåt och frågan är om det kommer räcka hela vägen till en direktplacering till nästa års upplaga av Premier League. Det är 5 poäng upp till Hull som ligger på andra plats i tabellen. Ska man nå sitt mål så har man inte råd att tappa poäng i den här matchen. Säker 2:a!

Se upp för!

Watford.. Zolas gäng kan i vissa stunder spela bländande fotboll. Middlesbrough bör vinna hemma där man är starka men vi vill ha med tvåan då Watford har en livsfarlig offensiv i grabbarna Deeney och Forestieri framåt. Middlesbrough har stora skadebekymmer inför matchen vilket också talar för skräll. Vi har med 2:an på kupongen.

Spela stryktipset vecka 2 här

Hur spelar ni? Har ni några heta tips på veckans stryktips? Kommentera gärna!