Världens största motionslopp på längdskidor Vasaloppet 2014 körs söndagen den 2:e mars.

Vasaloppet 2014 Sälen - Mora

Bild från Vasaloppet 2013

Som bekant körs alltid Vasaloppet första söndagen i mars och som vanligt nu för tiden är detta klassiska långlopp på skidor återigen fulltecknat.

Vi börjar snart närma oss Vasaloppets 100-års jubileum men än är det några år kvar. 1922 gick startskottet för det allra första Vasaloppet och sedan dess har Vasaloppets inramning ändrats otroligt mycket. Numer består Vasaloppsarrangemanget av en hel vecka som helt enkelt benämns Vinterveckan. Invigning av Vinterveckan är redan fredagen den 21 mars. Det är en vecka som innehåller många olika varianter av tävlingslopp och motionslopp av varierande form och längd. Hela Vasaloppsveckan avslutas med en Grand Finale i form av Vasaloppet där i år 15800 hade anmält sig inom loppet av några dagar efter att förra årets Vasalopp hade gått av stapeln. Snacka om ett populärt skidlopp!

Vasalopps-TV och Vasaloppsradion

Vasaloppet utvecklas också rent medieteknikmässigt varje år vilket gör att Vasaloppet blir ännu mer spännande och roligare, inte bara för de aktiva utan även för åskådare och de som vill följa sina nära och kära tävlings- och motionsskidåkare. Vi har till exempel Vasalopps-TV som sänder varje dag med sammandrag, intervjuer och senaste nytt om kommande lopp, Vasaloppsradion sänder radio under eftermiddagarna hela vinterveckan med extra direktbevakning av TjejVasan och Vasaloppet. Det kanske allra mest intressanta för många som ska åka skidor i något av Vinterveckans skidlopp är nog ändå vädret som du kan följa på Vasaloppshemsidan.

Vem tror du vinner Vasaloppet 2014?

Ja, kollar vi in spelbolaget Unibet så är det stor chans eller risk, beroende på hur man ser det, att det blir en norsk segrare i Vasaloppet 2014. Hela fyra av de fem största favoriterna till Vasaloppssegern är norrmän. Lägst vinnarodds är det på norrmannen Jörgen Aukland, sedan kommer trefaldige Vasaloppssegraren Jörgen Brink som andra största favorit att vinna Vasaloppet 2014. Förra året vanns Vasaloppet 2013 av Jörgen Aukland.

Vinnare av Vasaloppet 2013

 

Spela en vinnare hos Unibet på Vasaloppet 2014 HÄR!

 

Vinnare av Vasaloppet 2014