Zlatan Ibrahimovic född i Skrävlinge församling

Zlatan Ibrahimovic är Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna! Denna Skånepåg, född och uppvuxen i Västra Skrävlinge församling i Malmö, har verkligen fyllt tomrummet efter VM-94 gänget med spelare som Tomas Brolin och Henrik Larsson. Det finns ingen annan spelare som följts så mycket av så många som Zlatan Ibrahimovic! Dessvärre spelar Zlatan i ett svenskt landslag utan några andra fixstjärnor och kommer därför inte få uppleva en liknande bragd som vi gjorde i USA sommaren 1994 där vi tog brons i fotbolls-VM. Ensam står han där på tronen med nio vinster av Guldbollen och en tionde får han säkert nästa år. Ingen fotbollsspelare i Sverige har kunnat mäta sig med Zlatan på snart ett decennium vilket gör honom väldigt väldigt unik! 

Zlatan Ibrahimovic är den ende som vunnit Guldbollen fler än två gånger och ingen annan har heller mäktat med att vinna Guldbollen minst två gånger i rad. För att nämna några andra spelare som vunnit Guldbollen två gånger så är det: Ralf Edström, Ronnie Hellström, Patrik Andersson, Glenn Hysén, Tomas Brolin, Henrik Larsson och Fredrik Ljungberg. Det är namn som får oss något äldre svenskar att minnas tillbaka på stora fotbollsstunder. Hur ska det då inte vara med Zlatan flera år efter att han lagt fotbollsskorna på hyllan? Kommer vi någonsin få uppleva något liknande? Vår kära Zlatan Ibrahimovic har presterat hiskeligt mycket bra på fotbollsplanen och han har synts och uppmärksammats ofantligt många gånger även utanför gräsmattan!

Se alla Zlatans matcher i MSL

Läs här om hur du kan se på MLS live stream helt gratis!

Vem ägnar du mest tid åt – Zlatan eller Gud?

Vi är så många människor i Sverige, och för den delen även utanför Sveriges gränser, som dyrkar Zlatan ”Ibra” Ibrahimovics spel med bollen. Åtskilliga timmar om året sitter massor av personer bänkade framför TV apparaterna och kollar på när Zlatan spelar match vare sig det är för landslaget eller hans klubblag som för närvarande är Paris Saint-Germain. Men var Ibra än spelat som i Malmö FF, Ajax, Juventus, Inter, FC Barcelona, AC Milan eller Paris Saint-Germain så har folk följt hans matcher med lika stort intresse och för många nästan en fanatisk ”får inte missa hans matcher”- livsstil. Särskilt mycket betyder han också för många svenskar i vårt mångkulturella Sverige som har någon anknytning till att ha sitt ursprung från något annat land. Zlatans ursprung finns hos hans far som kommer från Bosnien och hans mor som är född i Krotaien. Denna idoldyrkan av Zlatan Ibrahimovic är heller inte ett fenomen där bara yngre passar tiden för att slå på en TV kanal eller Live Stream tjänst som sänder hans matcher vid ett visst klockslag. Även ”äldre” personer (över 40) som mig har svårt att slita sig från hans matcher vareviga vecka.

Undersökning mellan Zlatan Ibrahimovic och Gud

Det skulle vara intressant att göra en jämförande undersökning med hur många av svenskarnas tid i timmar som läggs ner på personen Zlatan Ibrahimovic jämfört med timmarna som svenskarna ägnar sina tankar och handlingar till Gud?

Och då menar jag all tid som läggs ner på Zlatan som till exempel; att läsa om honom i tidningar och på nätet, läst hans succébok Jag är Zlatan Ibrahimović, TV-dokumentären; Ibrahimović – från Rosengård med mer än ett mål och alla hans matcher, uttalanden, reklamkampanjer – här blev Volvo-kampanjen med Zlatan det mest sedda YouTube klippet i hela Sverige under en lång tid, se det längre ner) osv…

Och när jag menar den tid vi lägger ner på Gud menar jag alla slags Gudar vi tillsammans tänker på och aktivt engagerar oss i.

Jag är nästan övertygad om att Zlatan Ibrahimovic vinner den undersökningen över Gud ganska stort! Men kommentera eller motbevisa mig gärna!