Sverige möter Holland i kvartsfinal lördagen den 29 juli 2017 (29/7) i Dam-EM fotboll och matchen startar klockan 18:00. Se på Ryssland – Sverige Live Stream.

Sveriges väg till kvartsfinalen

Sverige har blandat och gett hittills i detta fotbollsmästerskap tycker jag. En seger, en oavgjord och en vinst säger ganska träffande om hur spelet varit så här långt under de tre gruppspelsmatcherna. Det började så bra med att svenskorna spelade jämnt med tyskorna och sedan en komfortabel tvåmålsvinst över ryskorna. Så långt heller inte ett enda insläppt mål bakom svenska målvaktssuveränen Hedvig Lindahl.

Därefter i den tredje och sista gruppspelsmatchen i tisdags så möblerade Pia Sundhage om en del i startelvan och då framförallt i backlinjen. Tanken var väl att vila några spelare och att man nog ändå tänkte att det skulle bli en vinst i alla fall mot Italien. Men där gick Pia bet i taktiken och det tänkta scenariot. Italienskorna som inte hade mycket annat att spela för än äran spelade överraskande bra och vann matchen. Och alla tre svenska baklängesmålen kom ärligt talat till efter misstag i backlinjen. Det rådde stor förvirring hos enskilda svenska spelare när italienska forwards blixtrade till framåt emellanåt. Där ser vi hur sårbart Sverige är vid minsta lilla förändring när de bästa spelarna på vissa positioner saknas.

Sveriges gruppspelsmatcher:

25/7. Sverige – Italien 2 : 3
21/7. Sverige – Ryssland 2 : 0
17/7. Tyskland – Sverige 0 : 0

Hollands spel till kvarten

Holland är värdnation för årets Europamästerskap i fotboll för damer och som de spelat! Holländskorna har varit ruggigt disciplinerade och effektiva. Alla tre gruppspelsmatcherna vanns med uddamålen mot i tur och ordning Norge, Danmark och Belgien. Framförallt har det varit försvaret som sett väldigt stabilt ut vilket ett mål bakåt på tre matcher vittnar om. Naturligtvis är det också en stor fördel att spela inför en stor hemmapublik i varje match så det lär bli en stentufft kvartsfinal för Sverige.

Det blev tillslut Danmark som följde holländskorna i gruppen till kvartsfinalerna. Danmark besegrade i sin sista gruppspelsmatch Norge i en het nordisk drabbning med 0-1. I och med dessa slutliga matchresultat i grupp A och B så möts Tyskland – Danmark och Holland – Sverige. Gruppettorna mot grupptvåorna.

24/7. Belgien – Nederländerna 1 : 2
20/7. Nederländerna – Danmark 1 : 0
16/7. Nederländerna – Norge 1 : 0

Rek Holland – Sverige

Det är inte ofta vi på Spelsajten spelar på en oddsmarknad som Målskytt. Men nu känns det som rätt läge att göra det. Stina Blackstenius har varit stekhet i de två senaste gruppmatcherna och gjort ett mål i vardera. Dessutom kommer hon ofta till flera heta lägen under matcherna. Så det känns som att hon i den form hon befinner sig i just nu säkerligen kommer komma till ett par riktigt kvalificerade mållägen mot Holland, trots starkt motståndarförsvar. Och vi är övertygade om att Stina åtminstone kommer sätta en boll för Sverige.

Stina Blackstenius gör mål för Sverige mot Holland. Oddset ger 3.70 gånger pengarna hos Unibet!

Registrera dig gratis hos Unibet och sätt in 100 kr på ditt spelkonto så får du ytterligare 500 kr av Unibet som tack! Du kan då spela med 600 kr på odds (eller casino om du vill).

Nu håller vi alla tummar i Sverige för att vi får se blågult i semifinalen nästa vecka!